Verslagen Wedstrijdploeg 2018

Hier vindt u de wedstrijdverslagen.

 

Brandweer Putten wint regiowedstrijd!

Op zaterdag 29 september werden in Oldebroek de jaarlijkse brandweerwedstrijden gehouden voor het gebied Veluwe. Hier streden 15 ploegen om de felbegeerde wisseltrofee. De brandweer van Putten wist met een geweldige 1e plaats deze trofee mee naar huis nemen!

De melding betrof een beknelling onder een cyclomaaier. Ter plaatse bleek er echter nog veel meer aan de hand. Een automobilist die het ongeluk had zien gebeuren week van schrik uit waarbij zijn caravan schaarde, en kantelde. In de auto brak brand uit, en in de caravan werd een inzittende gespietst door een metalen pin. Voor de bevelvoerder betekende dit veel schakel momenten, en ook de ploegen hadden hun handen vol. Als eerste werd er ingezet op de brand, waarna de beknelde personen bevrijd konden worden uit hun benarde posities.

Met de beste bevelvoerder, én de beste manschappen werd een prachtige 1e plaats behaald. Gezien het resultaat een geweldige teamprestatie!

Klik hier voor meer foto's.

 

2e plaats bij TAS HD wedstrijd in Dronten!

Rookontwikkeling in een leegstaand school gebouw. Dit was de melding voor de TAS HD wedstrijd. Bij aankomst werden beide ploegen op verkenning gestuurd, en stuitte men al gauw op lichte rookontwikkeling in de hal van het pand. Omdat aangenomen werd dat er mensen binnen waren werd er opgeschaald naar middel brand en zette de ploeg vol in op de redding.

Het eerste slachtoffer werd al heel snel aangetroffen in de nabijheid van het slachtoffer en ook werd hier een doorslag naar de andere ruimte ontdekt.

De 2e straal werd ingezet op de uitbreiding en hier werd met behulp van de warmtebeeldcamera het 2e slachtoffer gered uit dichte rook.

Door goede samenwerking van ploegen, chauffeur en bevelvoerder, werd met zeer snelle red tijden een mooie de 2e plaats in de wacht gesleept. Een echte teamprestatie!

 

Brand in kerktoren bij hoofdklasse wedstrijd.

Brand in de toren van een kerk terwijl er een bruiloft gaande is, een ongeval tegen het kerkgebouw, een reanimatie, en ook nog eens vermissing van brandweerlieden. Al deze problemen waren de ingrediënten voor de hoofdklasse wedstrijd in Grave.

Bij aankomst werd de aanvalsploeg ingezet om blussing van de autobrand, en stabilisatie van het voertuig. De waterploeg werd intussen ingezet aan de zijde van de kerk waar de vermiste brandweerlieden zich zouden bevinden. Ook de pompbediende had zijn handen vol aan de vele werkzaamheden rondom zijn voertuig. Voor de OVD en bevelvoerder een mooie uitdaging om prioriteiten te stellen en een plan van aanpak te maken. Terwijl op de grond het incident stabiel was werden beide ploegen ingezet op de torenbrand. Vele traptreden werden meerdere keren beklommen alvorens de vuurhaard te bedingen en de slachtoffers te redden. Helaas nam dit wat te veel tijd in beslag waardoor het laatste slachtoffer niet binnen de tijd werd gered. Ondanks een goede inzet, de beste bevelvoerder en aanvalsploeg van de dag, kwam de ploeg niet verder dan de 7e plaats.

Voor een fotoverslag klik hier!

 

 

Wedstrijdseizoen begint in Buren.

Het wedstrijdseizoen begint dit jaar al vroeg. Op 10 maart deed de ploeg in Buren een gooi naar de winst in de klasse 112.Helaas zonder het gewenste resultaat.

Brand in een agrarisch bedrijf deed de ploeg uitrukken. Bij aankomst was van brand geen tekenen aanwezig al werd tijdens de buitenverkenning wel een slachtoffer onder een stapel palen ontdekt. Middels een snelle stabilisatie werd dit ongeval veilig gesteld zodat men op zoek kon naar de vuurhaard. Binnen trof men het andere slachtoffer en de vuurhaard aan. Na deze aan beide zijden te hebben ingezet kon het vuur worden geblust. Hierna kon er gestart worden met het bevrijden van de beknelde persoon. Ondanks de snelste redtijd was dit niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Een 6e plaats was het resultaat.

Voor een foto verslag klik hier!

Delen