Kazerne Groenlo

Over de kazerne

De brandweerkazerne van Groenlo is gevestigd aan de Oude Winterswijkseweg. Hier staan dag en nacht twee tankautospuiten en een Waterwagen Groot in de startpositie. Daarnaast hebben we ook het specialisme oppervlaktereddingsteam. Kazerne Groenlo is onderdeel van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Het verzorgingsgebied

Het spreekt voor zich dat we uitrukken naar meldingen in en rond Groenlo. Toch komt het regelmatig voor dat we onze collega’s in de Achterhoek helpen bij incidenten. Voornamelijk assisteren we met onze waterwagen. Naast de Achterhoek zijn we dit jaar zelfs naar Noord-Limburg geweest om te assisteren bij de natuurbrand in Herkenbosch. Ook hebben we toen een tussenstop gemaakt in Horn. (Lees hier het nieuwsbericht). Daarnaast helpen we onze regiocollega’s met het oppervlaktereddingsteam.

Het Korps

Elke dag staan er 25 Groenlose opgeleide vrijwilligers, waaronder één vrouw, klaar om uit te rukken bij een brand, ongeval of een ander incident. Op de maandagavond hebben we een oefenavond. Hier oefenen we door ons gereedschap in sloopauto’s te zetten of door slachtoffers te redden uit een pand vol (nep)rook.

 

Brandweer Groenlo zoekt collega’s

Stel een vraag