Kazerne Elburg

Over de kazerne

Brandweer Elburg is verantwoordelijk voor het bestrijden van incidenten in Elburg en omstreken. Onze brandweervrijwilligers staan 24-uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar paraat om uit te rukken naar een incident of calamiteit.

Postcommandant: Arjan Bruijnes
Email: brandweerpostelburg@vnog.nl
Telefoon: 088 – 310 71 82

Wij zoeken versterking

Kom naar de informatieavond op 8 mei, 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden via brandweerpostelburg@vnog.nl of via 06 55 461 782

Wil jij ook onderdeel zijn van dit heldenteam en wil je een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren? Meld je dan aan, want wij zoeken nieuwe brandweervrijwilligers!

Wij redden mens en dier, verlenen hulp bij ongevallen, bestrijden brand én geven advies over brandveiligheid. Ons werk is zeer veeleisend en we staan midden in de samenleving. Zoals wij het omschrijven:

“Jij bent, waar veel kinderen van dromen. Maar dit? Dit is geen kinderspel. Je weet niet wat er komt of wanneer het komt. Maar je bent er klaar voor. Je gaat niet wachten. Verwacht het onverwachte en gaat door.
Je observeert en komt in actie. Je kan leiden. En volgen. Je denkt goed na en twijfelt niet. Je staat voor hete vuren, maar houd je hoofd koel. En je komt niet alleen in actie bij brand. Een incident. Een calamiteit. Jij gaat altijd voor veiligheid.
Vaak red je levens. Soms red je het niet. Ook dan ben je er voor elkaar. Want de brandweer is niet jij, maar wij. Wij zijn meer dan collega’s. Meer dan een team. Deze helden kunnen op elkaar bouwen.
Door jouw kennis. Jouw kunde. Door onze samenwerking, worden Elburg en omstreken een veilige plek!”

Kun jij je in bovenstaande omschrijving vinden? Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud én woon en/of werk je op ongeveer 4 minuten afstand van de kazerne in Elburg? Dan zoeken wij jou!
Wij vragen zowel mannen als vrouwen om zich aan te melden. Zolang je overdag beschikbaar bent, in overleg met je werkgever, is iedereen welkom.

Wat bieden wij jou?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgen we voor een goede opleiding en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgen we voor een goede verzekering. De brandweerpost beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelen we de uitrukkleding.

Klik hier voor meer informatie over het werken als vrijwilliger bij de brandweer.

Kom naar de informatieavond op 8 mei, 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden via brandweerpostelburg@vnog.nl of via 06 55 461 782

Tot snel!

Team Brandweer Elburg

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box