Kazerne Twello

Over de kazerne

Brandweer Twello is de brandweerkazerne voor calamiteiten in het gebied rondom Twello, Wilp, Posterenk, Teuge en Bussloo. De circa 25 vrijwilligers staan 24 uur per dag voor u klaar om u te helpen als u in nood bent of bij andere calamiteiten waarbij gevaar kan optreden zoals stormschade, dier in nood of wateroverlast. De brandweerkazerne staat aan de Jupiter 4 in Twello.

Wij zoeken versterking!

Brandweer Twello bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun dagelijkse werk of vanuit de privé situatie bij een alarmering naar de brandweerkazerne spoeden om hulp te bieden bij branden of hulpverlening bij ongevallen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Twello. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen of zij die in Twello werken en overdag van hun baas mogen uitrukken met nadruk wordt gevraagd om te reageren. Wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.
Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Stel dat je in een andere plaats werkt dan waar je woont, dan kun je ook een combi maken door bij twee korpsen actief te zijn als brandweervrijwilliger. 

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

• Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
• Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
• Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Twello beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Interesse?

Heb je na het lezen van deze informatie interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan contact op via brandweerposttwello@vnog.nl

 

 


 

Voertuigen

Brandweer Twello heeft 3 brandweerauto’s voor verschillende incidenten, elk met hun eigen specifieke eigenschappen.

Tankautospuit:

Is de brandweerwagen die gebruikt wordt voor brand en technische hulpverlening. Deze wagen heeft alle gereedschappen aan boord om de meest voorkomende incidenten te kunnen bestrijden. Het voertuig rukt uit met 6 personen: 1 bevelvoerder, 1 chauffeur en 4 manschappen.

Slangenwagen:

Een voertuig met pomp om bij grotere branden andere brandweerwagens van water te voorzien. De pomp wordt bij een waterbron geplaatst en kan ca 4200 liter/minuut over een afstand van maximaal 1600 meter pompen. Het voertuig rijdt de slangen uit terwijl die in de auto al aan elkaar gekoppeld zijn. Met een snelheid van maximaal 50km/uur kan of enkel tot 1600 meter of dubbel tot 800 meter slang uitgereden worden. Het voertuig rukt ook uit met 6 personen: 1 bevelvoerder, 1 chauffeur en 4 manschappen.

Bosbrand- en vliegtuigbrandbestrijdingsvoertuig:

Met de Veluwe en vliegveld Teuge in de buurt wordt brandweer Twello ook ingezet voor bosbranden en vliegtuigongevallen. Dit voertuig rukt uit met 4 personen: 1 bevelvoerder, 1 chauffeur en 2 manschappen.

Voor alle vragen over brandweer Twello kunt u contact opnemen met de commandant: brandweerposttwello@vnog.nl 

Bij noodsituaties belt u met 112!

Voor vergunningen belt u met de gemeente Voorst 0571-279911.

Word onze collega!

Ben jij de ideale brandweerman/-vrouw?

 • Help jij graag andere mensen?
 • Beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke conditie?
 • Ben je sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld?
 • Kun je improviseren en beschik je over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel?

Wat krijg je ervoor?

 • Afwisseling en goed te combineren met huidige baan
 • Opleiding en trainingen
 • Kameraadschap
 • BHV-certificaat
 • Aantrekkelijke vergoeding: vaste jaarvergoeding, uurvergoeding voor deelname aan oefeningen, bedrag per uur als je wordt ingezet bij brandbestrijding/hulpverlening

Wie zoeken wij?

 • Man of vrouw vanaf 18 jaar
 • Woont of werkt op maximale afstand van 4 minuten vanaf de brandweerkazerne
 • Goede lichamelijke- en fysieke conditie
 • Teamplayer / saamhorigheid / kameraadschap
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Minimaal een VMBO-diploma
 • Sportief, aanpakker en geen last van hoogte- en engtevrees
 • Bereid om de benodigde landelijk erkende brandweerdiploma's te behalen

Ook interessant voor werkgevers

"Als mijn pieper gaat neemt een andere collega het werk over. Dat gaat prima!"
"Mijn werkgever is positief over mijn functie bij de brandweer, hij vindt het bijzonder wat wij doen."
"Ik kan mijn uitdaging bij de brandweer prima combineren met mijn gezin en vrijetijdsbesteding."
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box