Kazerne Harderwijk

Over de kazerne

Wij zoeken duikers!

Klik hier of op de afbeelding voor meer informatie.

 

We zoeken ook brandweercollega’s

Brandweer Harderwijk zoekt nieuwe vrijwilligers in de leeftijd 18-45 jaar. Woon je in Harderwijk, werk je in Harderwijk of werk je veel thuis? Meld je aan! De brandweer is er om mens en dier hulp te verlenen bij brand en/of ongevallen. Wij zijn een groep gepassioneerde en professionele vrijwilligers die willen werken in een team, altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen. Wil jij onderdeel zijn van dit team en wil je een belangrijke bijdrage leveren? Meld je aan! Wij zijn naar jou op zoek!

Wat vragen wij?

We wonen in een prachtig deel van Nederland. Het vele water, heide, bos, de industrie, recreatie, de historische binnenstad, hoogbouw, grootschalige zorgcomplexen maar ook het stillere buitengebied maken Harderwijk en onze post ontzettend dynamisch. We leiden je graag op tot een echte brandweerprofessional. De opleiding en training is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk. Je hoeft dus niet 24 uur per dag op een kazerne aanwezig te zijn maar word vanuit thuis of je werk opgeroepen. Natuurlijk snappen we dat je er niet altijd kunt zijn. Wel is het belangrijk dat je binnen 4 minuten op de kazerne kan zijn. Ook vinden we het belangrijk dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie, dat je sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld bent, dat je kunt improviseren en dat je beschikt over doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht, maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met je team een klus te klaren en er te zijn voor mensen en dieren in ons mooie Harderwijk. De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden. De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgen we voor een goede opleiding en voor scholing, oefeningen en uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgen we voor een goede verzekering. Post Harderwijk beschikt over uitstekende faciliteiten en het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit.

Meer informatie en contact

Enthousiast geworden? Kom eens langs! We oefenen elke maandagavond om 19:00 uur en je bent welkom om mee te kijken, mee te doen en je vragen te stellen. Je kunt ook mailen naar brandweerpostharderwijk@vnog.nl 

Doen hoor, we hebben je nodig!

 

Heb je na het lezen van onderstaande informatie interesse of wil je meer weten? Stuur een mail naar brandweerpostharderwijk@vnog.nl en we nodigen je uit voor een oefenavond.

Wervingsfilm brandweer Harderwijk

3 brandweertoppers aan het woord

Ingrid - brandweerpost Doetinchem
Calvin - brandweerpost Zutphen
Manouchka - brandweerpost Putten

Goed te combineren met je dagelijkse baan

"Als mijn pieper gaat neemt een andere collega het werk over. Dat gaat prima!"
"Mijn werkgever is positief over mijn functie bij de brandweer, hij vindt het bijzonder wat wij doen."
"Ik kan mijn uitdaging bij de brandweer prima combineren met mijn gezin en vrijetijdsbesteding."

Word onze collega!

Ben jij de ideale brandweerman/-vrouw?

 • Help jij graag andere mensen?
 • Beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke conditie?
 • Ben je sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld?
 • Kun je improviseren en beschik je over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel?

Wat krijg je ervoor?

 • Afwisseling en goed te combineren met huidige baan
 • Opleiding en trainingen
 • Kameraadschap
 • BHV-certificaat
 • Aantrekkelijke vergoeding: vaste jaarvergoeding, uurvergoeding voor deelname aan oefeningen, bedrag per uur als je wordt ingezet bij brandbestrijding/hulpverlening

Wie zoeken wij?

 • Man of vrouw vanaf 18 jaar
 • Woont of werkt op maximale afstand van 4 minuten vanaf de brandweerkazerne
 • Goede lichamelijke- en fysieke conditie
 • Teamplayer / saamhorigheid / kameraadschap
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Minimaal een VMBO-diploma
 • Sportief, aanpakker en geen last van hoogte- en engtevrees
 • Bereid om de benodigde landelijk erkende brandweerdiploma's te behalen
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box