Kazerne Oldebroek

Start van het menu: Eind van het menu

Over de kazerne

Brandweer Oldebroek is één van de 56 brandweerkazernes binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Collega’s gezocht!

We zijn druk op zoek naar nieuwe collega’s, die ons team willen komen versterken! Een functie bij de brandweer heb je naast je normale baan.

  • Woon/werk je in Oldebroek of Oosterwolde?
  • Heb je een goeie conditie?
  • Ben je sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld?
  • Kun je improviseren en beschik je over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel?

Dan is de brandweer mogelijk iets voor jou!

Benieuwd of de brandweer wat voor jou is?

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en/of werken in Oldebroek of Oosterwolde. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren: mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

  • Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Oldebroek beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook dames zijn welkom

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Ook dames uit Oldebroek of Oosterwolde wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door dames en heren die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Interesse?

Heb je na het lezen interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan
contact met de brandweercollega’s via brandweerpostoldebroek@vnog.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box