Door het oog van de brandweer

Brand in de P-garage

Een brand in een parkeergarage brengt extra risico’s met zich mee. Zo is het aantal in- en uitgangen vaak beperkt en heb je te maken met sterke rookontwikkeling. Omdat sommige parkeergarages zich bevinden onder bijvoorbeeld een winkelcentrum of wooncomplex besteedt de brandweer extra aandacht besteed worden aan de veiligheid van omstanders en aanwonenden.

Bezoek de pagina Bekijk Brand in P-garage

Kettingbotsing

De brandweer doet meer dan alleen blussen. Hulpverlening is een belangrijke taak van de brandweer. Bijvoorbeeld bij ongelukken op de weg. Er moet snel een beeld gevormd worden van het aantal slachtoffers en het liefst de aard van de verwondingen. Dit moet snel, maar zorgvuldig. Als mensen bekneld zijn in hun voertuig dan zorgt de brandweer dat de mensen veilig en zo snel mogelijk uit het voertuig bevrijd worden.

Bezoek de pagina Bekijk Kettingbotsing

Woningbrand

Een woningbrand is voor de brandweer nooit hetzelfde. In de binnenstad bijvoorbeeld zie je veel panden voor kamerverhuur. Hierdoor is het moeilijker te bepalen is of er nog mensen aanwezig zijn. Ook zijn panden vaak diep en niet recht toe recht aan gebouwd. En hoe kom je aan voldoende bluswater? Daarom moet de brandweer vaak improviseren.

Bezoek de pagina Bekijk Woningbrand

Natuurbrand

Een natuurbrand is erg onvoorspelbaar. Door harde wind en een gortdroge natuur kan de brand zich onverwacht snel uitbreiden. ook kan de wind plotseling gaan draaien met de kans dat de hulpverleners ingesloten raken door de brand.

Bezoek de pagina Bekijk Natuurbrand

Industriebrand

Industriebranden zijn vaak erg hevig. Dit heeft gevolgen voor de inzet van personeel en materieel en voor de beschikbaarheid van voldoende bluswater. Bovendien komen er extra giftige stoffen in de lucht en is ook het bluswater erg vervuild. Extra uitdagingen voor de brandweer om rekening mee te houden.

Bezoek de pagina Bekijk Industriebrand

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box