Noord- en Oost-Gelderland

Logistieke eenheid brandweer

Het is van groot belang om bij de wat grotere incidenten materieel snel op de plek te krijgen en manschappen te bevoorraden en af te lossen. Dat vraagt om logistieke samenwerking.

Binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zijn er twee logistieke eenheden, een voor het westelijke deel van de regio (globaal Harderwijk tot Apeldoorn) en een voor het oostelijke deel (globaal Zutphen tot Winterswijk). De standplaatsen van beide eenheden zijn Apeldoorn en Doetinchem.

Wij zoeken versterking!

Wie zijn wij?

De Logistieke Eenheid-Oost bestaat op dit moment uit 15 personen en beschikt over meerdere voertuigen en verschillende soorten materieel. Het streven is om in de toekomst te kunnen beschikken over een grotere groep medewerkers.

Wie zoeken wij?

De Logistieke Eenheid-Oost is op zoek naar gemotiveerde vrijwillige collega’s. Jij helpt ons door overdag, in de avond, nacht of weekend op afroep beschikbaar te zijn om ondersteuning te bieden bij incidenten. Je kunt hierbij denken aan het brengen van ademlucht en schone kleding en uitrusting naar collega’s die dit nodig hebben bij het bestrijden van een brand of andere reddingswerkzaamheden. Maar ook de brandweercollega’s voorzien van eten en drinken tijdens een stevige inzet behoort tot de werkzaamheden.
Gezien de aard van het werk kun je binnen 20 minuten reistijd op de kazerne in Doetinchem zijn.

Wat ga je doen?

Als medewerker ga jij er mede voor zorgdragen dat logistieke taken geborgd zijn voor incidenten in de gehele regio. Ervaring als brandweerman of -vrouw is niet noodzakelijk. Samen met je collega’s draag je zorg dat er voldoende ademlucht aanwezig is tijdens een incident. Daarnaast draag je er zorg voor dat belangrijke ondersteunende materialen ter plaatse worden gebracht. Ondersteuning geven aan deze incidenten betekent veelzijdigheid en passie om je in te zetten voor mens en gemeenschap. Geen inzet is hetzelfde.

Wat bieden wij?

Je gaat deel uitmaken van een hechte groep collega’s en bieden je een plek in ons team. Als de noodzaak er is bieden we je de mogelijkheid voor het volgen van specifieke opleidingen, gerelateerd aan Logistiek & Ondersteuning. Heb je al een C-rijbewijs dan zou dat helemaal mooi zijn. Het behalen van het C1/C-rijbewijs en diploma Brandweerchauffeur behoort op termijn ook tot de mogelijkheden. De oefenfrequentie is 2 avonden in de maand.

Voor werkzaamheden als vrijwilliger bij de brandweer – waaronder ook opleidingen en oefeningen – ontvang je een vergoeding. Die vergoeding hangt af van je activiteiten en van je functie. Als vrijwilliger doe je het werk als brandweerman/-vrouw altijd naast je dagelijkse werk en gezinsleven. Dit moet dus goed te combineren zijn. Daarbij is afstemming met je gezin en werkgever natuurlijk belangrijk. Eventueel gaan wij graag met jouw werkgever in gesprek om deze combinatie mogelijk te maken.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Word jij enthousiast van deze werkzaamheden? Of twijfel jij nog of het iets voor jou zal zijn? Neem dan contact op met Steven Schutte, s.schutte@vnog.nl
Wil je je aanmelden, stuur dan een berichtje naar Steven. Hij neemt dan snel contact met je op.

Een gave uitdaging

Ingrid - brandweerpost Doetinchem
Calvin - brandweerpost Zutphen
Manouchka - brandweerpost Putten

Prima te combineren met reguliere baan

"Als mijn pieper gaat neemt een andere collega het werk over. Dat gaat prima!"
"Mijn werkgever is positief over mijn functie bij de brandweer, hij vindt het bijzonder wat wij doen."
"Ik kan mijn uitdaging bij de brandweer prima combineren met mijn gezin en vrijetijdsbesteding."
Stel een vraag