Kazerne Beekbergen

Over de kazerne

Welkom bij de website van brandweer Beekbergen.

De brandweer in Beekbergen is een onderdeel van de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland. Het korps Beekbergen met de kazerne aan de Jan van Schaffelaarweg 12 bestaat alleen uit vrijwilligers. Het korps heeft de beschikking over 1 tankautospuit de 067744.

Wij zoeken collega’s!

Wil jij ook een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopdag op zaterdag 12 maart van 10.00-15.00 uur. Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via brandweerpostbeekbergen@vnog.nl

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en/of werken in Beekbergen. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren: mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een
uitdaging houden.

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

  • Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.Wat bieden wij?Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.

 

De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Beekbergen beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit.

Aantrekkelijk voor werkgevers
Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook vrouwen zijn welkom
We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Ook vrouwen uit Beekbergen wordt nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door mannen en vrouwen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Interesse?
Heb je na het lezen interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan contact met de brandweercollega’s via brandweerpostbeekbergen@vnog.nl

Kom kijken tijdens de inloopdag op zaterdag 12 maart van 10.00-15.00 uur. Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via brandweerpostbeekbergen@vnog.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box