Veel schade door woningbrand Burgemeester Bijleveldsingel Hattem

  • Brandweer Hattem
  • 04 februari 2019

De brandweer werd in de nacht van zondag op maandag rond tien voor vier gealarmeerd voor een woningbrand aan de Burgemeester Bijleveldsingel in Hattem. Onderweg naar de woning kreeg de aanrijdende brandweer informatie dat er nog een of meerdere bewoners op het balkon van de woning stonden. Om die reden werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor er extra voertuigen gingen rijden. De politie was iets eerder dan de brandweer ter plaatse en zij konden de bewoners van het balkon af helpen.

Volgens de brandweer heeft er brand gewoed in de woonkamer van de woning. Doordat de bewoners de deuren beneden hadden gesloten, kon de brand zich beperkter ontwikkelen door het gebrek aan zuurstof. Volgens de dienstdoende Officier van Dienst van de brandweer op Twitter liet dit zien waarom het sluiten van deuren als je gaat slapen van belang is.

De bewoners van de woning, waaronder een klein kind, zijn door ambulancepersoneel van twee ambulances nagekeken vanwege rookinhalatie. Ze hoefden uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Diverse andere bewoners van hetzelfde huizenblok zijn door de hulpdiensten uit hun woningen geƫvacueerd. Voor zover bekend is er bij deze woningen geen schade.

Bron: @stefanverkerknl

Delen