Twee honden gered bij brand in Rijssen

  • Rijssen
  • 11 juli 2020

Zaterdagmiddag rond 12.00 uur is brand uitgebroken bij een industriepand aan de Handelsweg in Rijssen. De twee honden die nog binnen waren, zijn gered door de brandweer. Naar omstandigheden gaat het goed met ze. Er vielen geen gewonden.

Na de eerste melding is direct opgeschaald naar middelbrand, wat betekent dat een tweede blusvoertuig opgeroepen werd. De brand bevond zich lange tijd in de dakconstructie, waardoor de brand lastig te lokaliseren en blussen was. Door gaten in het dak te maken met behulp van een hoogwerker, is het gelukt de brand te bestrijden.

In de bedrijfshal lag voornamelijk opslag van isolatiematerialen. Na ongeveer twee uur was de brand onder controle en konden de eerste eenheden retour kazerne. Het neemt nog enige tijd om beslag om meerdere delen van het dak te demonteren, om er zeker van de zijn dat de brand uit is.

Naast blusvoertuigen zijn ook diverse waterwagens en een groot watertransport opgeroepen om over voldoende bluswater te beschikken. Medewerkers van de kazernes Rijssen, Nijverdal, Enter en Holten zijn ingezet bij de bestrijding van deze brand.

Foto: Kevin Sand/News United

Delen