Twente

Ons educatievoertuig wordt ingezet bij het geven van voorlichting op scholen, maar ook bij diverse evenementen. Afgezien van de andere uitstraling die de auto heeft, lijkt het een gewoon brandweervoertuig. De ene zijde is voorzien van materieel dat de brandweer nodig heeft bij een daadwerkelijke inzet, denk aan slangen. De andere zijde van het voertuig is zo ingericht dat het gebruikt kan worden voor het geven van voorlichting. Een unieke combinatie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Brandveilige generatie

Een leven zonder brand is een utopie, maar we kunnen de kans op brand wel zoveel mogelijk proberen te beperken. En als er dan brand is, dan is het goed om te weten wat te doen. Brandweer Twente draagt op verschillende manieren bij aan het verhogen van de brandveiligheid voor de inwoners van Twente. Onder andere door voorlichting te geven op scholen. Zo gaan de groepen 8 van alle Twentse basisscholen naar de Risk Factory op het voormalige vliegveld Twente. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het geven van voorlichting”, stelt Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. “We streven naar een ‘brandveilige generatie’. Met ons programma Brandweer op School bezoeken we tientallen basisscholen per jaar en laten we ook de allerjongsten al spelenderwijs kennis maken met de brandweer en brandveiligheid.”

Educatievoertuig

Bij het programma Brandweer Op School bezoekt een team van brandweercollega’s met een tankautospuit basisscholen in Twente. Voor alle klassen is er een lesprogramma. De brandweerauto heeft niet alleen een enorme aantrekkingskracht op de kinderen (en de leerkrachten), maar speelt ook een essentiële rol in het lesprogramma. We beschikken over een tankautospuit, eentje die speciaal is omgebouwd tot educatievoertuig. “Weer een mooi initiatief van de brandweer om een ‘oude’ brandweerauto her te gebruiken en op deze manier in te zetten voor een brandveilige generatie”, aldus Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo.

Brandweerles op school

Brandweer Op school is een doorlopende leerlijn over de brandweer. Het doel van het lesmateriaal is dat leerlingen bewust omgaan met het voorkomen van brand en weten wat ze moeten doen als er toch brand uitbreekt. Daarnaast maken de leerlingen kennis met de taken van de brandweer en leren ze over brandveiligheid op school en thuis. Bekijk hier het introductiefilmpje van Brandweer Op School!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box