Twente

Jeugdbrandweer

Is de jeugdbrandweer iets voor jou?

Nederland telt zo’n 150 brandweerkazernes waar een jeugdbrandweerkorps actief is. De jeugdbrandweer bestaat uit enthousiaste jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die geïnteresseerd zijn in de brandweer. Jaarlijks nemen we deel aan wedstrijden, gaan we op kamp en geven we ondersteuning tijdens open dagen. In Twente is de jeugdbrandweer actief bij de kazernes Almelo, Denekamp en Nijverdal, zij oefenen wekelijks of om de week.

Bij de jeugdbrandweer leer je op een leuke manier de basisbeginselen van het brandweervak. De jeugdleiders zijn ervaren brandweermannen en -vrouwen die in de uitruk werken bij Brandweer Twente en jou het vak graag leren. En natuurlijk is het ook erg gezellig en maak je vriendschappen!

Tijdens de oefeningen kom je in aanraking met brandbestrijding en hulpverlening. Denk aan het lopen met ademlucht, openknippen van een auto, werken met hefkussens of het dichten van een tank met afdichtingskussens. Verder doe je mee met wedstrijden waarbij gestreden wordt om het beste korps van Nederland te worden. Ook wordt de jeugdbrandweer ingezet bij open dagen, demonstraties of bij bijvoorbeeld oefeningen van de volwassen brandweer.

Oefenavonden Jeugdbrandweer Almelo, Denekamp en Nijverdal

  • De jeugd in Nijverdal oefent wekelijks op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties).
  • In Denekamp oefent de jeugdbrandweer wekelijks op de woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties).
  • Jeugdbrandweer Almelo oefent wekelijks op de donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties).

Of je als lid van de jeugdbrandweer straks wel of niet doorstroomt binnen de brandweer; je voorbereiding op het brandweervak biedt kennis en vaardigheden waar je altijd wat aan hebt. Denk daarbij aan: met anderen samenwerken in teamverband, vaardigheden om voor een groep te staan, het uitvoeren van levensreddende handelingen, maar ook bij een werkgever/stage ingezet worden als BHV’er.

Belangstelling?

Heb je interesse in de jeugdbrandweer? Vul het formulier hieronder in en de jeugdbrandweer neemt contact op.

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

ouder/verzorger
ouder/verzorger
Geboortedatum
Voor welke jeugdbrandweerpost heb je belangstelling?(Verplicht)
De gegevens die je met dit formulier naar ons stuurt worden niet opgeslagen en niet bewaard in een database.
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box