Twente

Jeugdbrandweer

Is de jeugdbrandweer iets voor jou?

Nederland telt zo’n 150 brandweerkazernes waar een jeugdbrandweerkorps actief is. De jeugdbrandweer bestaat uit enthousiaste jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die geïnteresseerd zijn in de brandweer. Jaarlijks nemen we deel aan wedstrijden, gaan we op kamp en geven we ondersteuning tijdens open dagen. In Twente is de jeugdbrandweer actief bij de kazernes Almelo, Denekamp en Nijverdal, zij oefenen wekelijks of om de week.

Bij de jeugdbrandweer leer je op een leuke manier de basisbeginselen van het brandweervak. De jeugdleiders zijn ervaren brandweermannen en -vrouwen die in de uitruk werken bij Brandweer Twente en jou het vak graag leren. En natuurlijk is het ook erg gezellig en maak je vriendschappen!

Tijdens de oefeningen kom je in aanraking met brandbestrijding en hulpverlening. Denk aan het lopen met ademlucht, openknippen van een auto, werken met hefkussens of het dichten van een tank met afdichtingskussens. Verder doe je mee met wedstrijden waarbij gestreden wordt om het beste korps van Nederland te worden. Ook wordt de jeugdbrandweer ingezet bij open dagen, demonstraties of bij bijvoorbeeld oefeningen van de volwassen brandweer.

Oefenavonden Jeugdbrandweer Almelo, Denekamp en Nijverdal

  • De jeugd in Nijverdal oefent wekelijks op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties).
  • In Denekamp oefent de jeugdbrandweer wekelijks op de woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties).
  • Jeugdbrandweer Almelo oefent wekelijks op de donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties).

Of je als lid van de jeugdbrandweer straks wel of niet doorstroomt binnen de brandweer; je voorbereiding op het brandweervak biedt kennis en vaardigheden waar je altijd wat aan hebt. Denk daarbij aan: met anderen samenwerken in teamverband, vaardigheden om voor een groep te staan, het uitvoeren van levensreddende handelingen, maar ook bij een werkgever/stage ingezet worden als BHV’er.

Nieuw: team Zuidwest!

Op maandag 27 mei zijn we van start gegaan met de zoektocht naar leden voor ons nieuw te vormen team Zuidwest. Ook daar willen we graag een jeugdbrandweerteam vormen. In dit team zijn we op zoek naar kinderen tussen de 12 en 14 jaar, die in de omgeving van Boekelo, Borne, Delden, Diepenheim, Goor, Haaksbergen of Markelo wonen. De standplaats voor dit team wordt in eerste instantie de kazerne van Delden, aan de Berken 2b. Maar we zijn voornemens om dit te rouleren tussen de andere kazernes. Het nieuwe team oefent op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de kazerne van Delden.

Geïnteresseerden zijn welkom op het informatiemoment op zaterdag 29 juni van 14.00 – 16.00 uur in de kazerne van Delden. Aanmelden hiervoor gaat door dit formulier in te vullen. Ouders, verzorgers zijn uiteraard ook welkom. Weet je al zeker dat je je wilt aanmelden? Vul dan na 29 juni, maar voor 14 juli onderstaand formulier in. Er is plek voor acht jeugdleden. Bij te veel aanmeldingen, moeten we een keuze gaan maken.

Belangstelling?

Heb je interesse in de jeugdbrandweer? Vul het formulier hieronder in en de jeugdbrandweer neemt contact op.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box