Twente

Werk als vrijwilliger bij Brandweer Twente

De sirene gaat. Klinkt als…Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Brandweer Twente zoekt enthousiaste en gedreven vrijwilligers die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden, vul dan hieronder de belangstellingsregistratie in.

Bezoek de pagina Belangstellingsregistratie

Bij Brandweer Twente kennen we twee vormen van vrijwilligheid

Vrije instroom

Voor de meeste kazernes zoeken wij mensen die vrijwilliger willen worden vanuit het vrije instroomprincipe. Hierbij kun je binnen enkele minuten na alarmering, als je op dat moment weg kunt, naar de kazerne komen voor een uitruk. Je woont en/of werkt dus in de buurt van de kazerne. Vooral mensen die overdag beschikbaar zijn om uit te rukken, nodigen wij van harte uit te solliciteren.

Flexwerkende vrijwilliger

Kun jij minstens twee dagen per week je werkzaamheden vanaf een kazerne uitvoeren? Wij stellen werkplekken beschikbaar voor mensen die graag brandweervrijwilliger willen worden.

Wat ga je doen?

Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en -vrouwen niet alleen bij brand in actie, maar ook bij verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer. Ben jij ook ON FIRE?

Wat vragen we van jou?

  • Je bent voldoende (overdag) beschikbaar;
  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
  • Je werkt graag in teamverband;
  • Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust;
  • In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden.

Voordat je aan de slag kan als vrijwilliger bij Brandweer Twente 

 

De kazernecoördinator van de door jou gewenste kazerne vertelt je graag meer. Heb je vragen over de opleiding of over het selectietraject? Stuur dan een e-mail naar team Mens & Organisatie.

Informatieavond

Op het oefenterrein van de Twente Safety Campus wordt twee keer per jaar een informatieavond voor geïnteresseerden in de vrijwillige brandweer georganiseerd. We nemen je dan mee in de wereld van de brandweer en vertellen je hoe het is om vrijwilliger te zijn, hoe de opleiding is opgebouwd en wat het betekent voor jouw dagelijkse leven. Op het oefenterrein mag je het werk van de brandweer zelf ervaren en beleven.

De datum voor de volgende informatieavond wordt bekend bij openstelling van een nieuwe vacature voor brandweervrijwilliger. Bekijk hiernaast alvast de aftermovie van de informatiebijeenkomst op 2 maart 2023.

Selectietraject

Zodra je via de onderstaande knop hebt gesolliciteerd en jouw profiel aansluit bij onze vereisten, ontvang je een uitnodiging voor de selectiedag. Op deze dag zul je op verschillende onderdelen worden getest. Als je deze dag succesvol afrondt, krijg je de kans om te beginnen aan de opleiding Manschap.

Opleiding

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, volg je de opleiding Manschap. De avondopleiding duurt circa 2 jaar en is op een doordeweekse avond. Dit kan een dinsdag- of woensdagavond zijn. Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten komt er een donderdagavond bij. De opleiding bestaat afwisselend uit theorie en praktijk. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Enthousiast geworden? Vul dan hieronder alvast de belangstellingsregistratie in.

Bezoek de pagina Belangstellingsregistratie

Onze verhalen

Lees meer

Brandweer in opleiding

Lees meer

Match jij met ons?

Check het hier!
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box