Twente

Brandweer Twente is een prachtige organisatie. We zijn er trots op om klaar te staan om mens en dier in nood te helpen. Tijdens brand, bij een ongeval en door weer en wind. We geven de samenleving het vertrouwen dat er altijd iemand klaarstaat voor de kleine klussen, maar ook voor het grotere werk. Terwijl Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door, dat zorgt ervoor dat we ook dan paraat zijn en komen als dat nodig is.

Brandweer Twente

We staan elke dag 24/7 paraat voor een veilig Twente. Dit doen we door uit te rukken naar kleine branden en complexe incidenten én door te werken aan het voorkomen van branden en ongevallen via preventie. Ons doel daarbij is minder branden, minder slachtoffers en minder schade.

Twente Safety Campus

Twente Safety Campus is onderdeel van Brandweer Twente. Je vindt onze campus op voormalig vliegveld Twente. Het is dé ontmoetingsplek is voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van veiligheid. Brandweer, politie, hulpdiensten zoals de GHOR, onderwijs en bedrijfsleven werken er samen met vele partners.

Veiligheidsregio Twente

Brandweer Twente is onderdeel van Veiligheidsregio Twente, een regionaal samenwerkingsverband tussen hulpdiensten en de veertien Twentse gemeenten.

Incidentcijfers 2022

Branden en stormschades bezorgden ons een druk jaar. In totaal kwamen we 4.504 keer in actie om hulp te verlenen. Bekijk de animatie over de incidentcijfers van 2022!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box