Twente

3-minute Escaperoom

Bij brand heb je minder dan 3-minuten de tijd om je huis veilig te ontvluchten! Sommigen denken wellicht: “ach 3 minuten, tijd zat!”. Maar, hoe snel vliegen die 3 minuten nou eigenlijk voorbij als de paniek toeslaat, de rookontwikkeling steeds erger wordt en je de sleutel van de voordeur niet kunt vinden? 

Wil je zelf ervaren hoe kort die 3 minuten dan zijn? Ervaar het in onze 3-minute escape room! De escape-room is gebouwd in een oude brandweer-container. Deze is omgetoverd tot een woonkamer en slaapkamer met uitdagende ontsnappingsspellen die allemaal een link hebben met veilig vluchten en het belang van rookmelder

Het verhaal van de escaperoom

Je bent gezellig een avondje met je beste vriend(in), vader of moeder een spelletje aan het spelen als plots de rookmelder afgaat. “Oh nee, brand in de wasruimte! We moeten snel naar buiten, maar waar is de hond gebleven? En aarhhggg #!$%& waar heb ik m’n sleutel nou gelaten?” De rookontwikkeling wordt steeds heviger en de tijd begint te dringen. Staan jullie op tijd buiten?  

Waar kom ik hem tegen?  

De escape room zetten wij in bij diverse voorlichtingsactiviteiten en op onze Risk Factory. Nieuwsgierig waar jij hem tegen kan komen? Hou deze pagina en onze socials dan in de gaten. Organiseer jij zelf een activiteit of evenement waar (brand)veiligheid een centrale rol speelt en de escape room niet mag ontbreken? Neem dan contact met ons op via brandveiligheid@brandweertwente.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 

Waarom heb ik maar 3 minuten?

De tijd tussen het uitbreken van een brand en het moment dat je de woning nog veilig kunt verlaten is maximaal 3 minuten. Tegenwoordig worden de moderne meubels veelal gemaakt van brandbaar materiaal, gebruiken we veel meer elektrisch apparatuur en zijn onze woningen erg goed geïsoleerd. Hierdoor komt er bij brand wel tien keer meer rook vrij dan 25 jaar geleden. Rook is de meest dodelijke factor bij brand, want rook verspreidt zich sneller dan vuur en hitte. Het is daarom van levensbelang dat jouw rookmelder(s) de brand in een zo vroeg mogelijk stadium detecteren. Hoe eerder de detectie, hoe meer tijd jij overhoudt om binnen die 3 minuten nog veilig te vluchten.  

Zorg voor extra vluchttijd!  

Het lijkt misschien lang die 3 minuten, maar in een noodsituatie vliegt de tijd zo voorbij. Door het nemen van drie simpele maatregelen kun je er zelf voor zorgen dat jij (en je gezin) extra tijd krijgt om veilig te vluchten bij brand: 

  • Meerdere rookmelders in je woning
    Rookmelders zorgen ervoor dat je razendsnel wordt gealarmeerd bij brand in je woning. Hoe meer rookmelders je in je woning hebt hangen, hoe groter de kans dat een beginnende brand direct wordt opgemerkt. Kijk op www.rookmelders.nl waar je ze in jouw woning het beste kunt ophangen. 
  • Binnendeuren dicht houden
    Hierdoor zorg je ervoor dat de rookontwikkeling zoveel mogelijk in de ruimte blijft waar de brand is ontstaan en overige ruimtes waarlangs je moet vluchten langer vrij blijven van de giftige rook.  
  • Vluchtsleutel (voordeur- of achterdeur sleutel) op vaste plek nabij deur
    Ook wel eens vergeten waar je de sleutels nou weer hebt gelaten? Door een extra sleutel nabij de vluchtdeur (voor- en/of achterdeur) te hangen voorkom je dat je kostbare vluchttijd verspilt.
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box