Brabant-Noord

Samen zicht op Brandveiligheid

Iedereen wil brandveilig wonen en werken. Daarom houden de Veiligheidsregio Brabant-Noord en de gemeenten toezicht op de brandveiligheid van gebouwen in onze regio.

Twee manieren van toezicht houden

De brandweer, onderdeel van de veiligheidsregio, gaat langs bij de eigenaar of gebruiker van een gebouw en controleert of de brandveiligheid in orde is. Zijn er verbeteringen nodig? Dan geven wij hierover advies. Lost dit niets op? Dan gaan we over tot handhaving.

Een tweede manier is het aanbieden van een digitale zelfscan, waarmee u zelf de brandveiligheid controleert. U loopt aan de hand van een vragenlijst uw gebouw door en controleert op diverse punten de brandveiligheid. Blijkt uit de ingevulde en teruggestuurde zelfscan dat de brandveiligheid onvoldoende is? Dan geven wij een advies met verbeterpunten om dit op te lossen. Indien nodig volgt alsnog een fysieke controle.

Gratis kennissessies en trainingen

De ervaringen die wij opdoen tijdens de digitale zelfscans en de fysieke controles gebruiken we voor het opzetten van kennissessies. U gaat dan actief aan de slag met brandveiligheid. Ook bieden wij regelmatig trainingen aan voor bepaalde sectoren.

Door de kennissessies en trainingen wordt u zelf beter bekend met de risico’s waardoor u er zelf ook meer aan kan doen om de brandveiligheid in uw gebouw te verbeteren. Zo houden we samen zicht op brandveiligheid.

Digitale zelfscan brandveiligheid

Lees meer over Digitale zelfscan brandveiligheid

Gratis kennissessies en trainingen

Lees meer over Gratis kennissessies en trainingen

Risicogerichte Toezichtstrategie Brandveiligheid

Lees meer over Risicogerichte Toezichtstrategie Brandveiligheid
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box