Brabant-Noord

Jeugdbrandweer

Droom jij ervan om brandweerman of -vrouw te worden en wil je niet wachten tot je 18 bent? En ben je tussen de 12 & 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Daarnaast worden er door het jaar heen diverse leuke activiteiten georganiseerd. Het is niet alleen leerzaam maar vooral ook leuk en gezellig!

Binnen de brandweer Brabant-Noord kennen we vier jeugdbrandweer korpsen. Deze zijn gevestigd in: Grave, Heusden, Oss & Vught. Deze jeugdkorpsen hebben een regionale functie. Jeugd uit de gehele regio kan zich bij een van de vier korpsen aanmelden.

Eén van de doelstellingen van de jeugdbrandweer is om jeugdleden warm te maken voor het brandweer vak. Het wordt daarom ook wel de kweekvijver van de brandweer genoemd. In onze regio zijn inmiddels een groot aantal oud jeugdleden doorgestroomd naar vrijwillige/ beroepsbrandweer.

Materialen

Je krijgt een uitrukpak en brandweerkleding in bruikleen en mag gebruikmaken van ‘echte’ brandweermaterialen in de brandweerkazernes. Daarnaast krijg je ook toegang tot de les- en leerstof.

Contributie

Bij benoeming wordt een eenmalige ouderbijdrage van € 100,00 in rekening gebracht, als bijdrage in de materiaalkosten. De jaarlijkse contributie bedraagt € 60,00 In principe zijn alle standaard activiteiten en materialen van de Jeugdbrandweer inbegrepen in het contributiebedrag. Als de hoogte van de eenmalige ouderbijdrage of de contributie een probleem is, kun je contact opnemen. Onder bepaalde voorwaarden is ontheffing mogelijk.

Wat zijn de eisen:

  • Je ben tussen de 12 en 18 jaar oud
  • Je bent gezond en sportief
  • Je kunt goed samenwerking in groepsverband
  • Je bent gemotiveerd en leergierig

Ik wil bij de Jeugdbrandweer!

Heb je alle informatie goed gelezen en heb je toestemming van je ouders? Dan kun je via een mailtje bij het voor jou dichtstbijzijnde jeugdkorps aangeven dat je bij het jeugdkorps een keertje mee wil kijken en eventueel lid wil worden. De coördinator zal hierna contact met je opnemen.

Grave: jeugdbrandweergrave@vrbn.nl
Heusden: jeugdbrandweerheusden@vrbn.nl
Oss: jeugdbrandweeross@vrbn.nl
Vught: jeugdbrandweervught@vrbn.nl

 

Social media jeugdkorpsen

1.     Grave – Facebook en Instagram
2.     Heusden – Facebook en Instagram
3.     Oss – Facebook
4.     Vught – Facebook en Instagram

 

Nog even dit

Als je lid bent van de jeugdbrandweer Brabant-Noord, horen daar nu eenmaal regels bij. Regels over hoe jij je gedraagt, bij de brandweer maar ook in je vrije tijd. De grens tussen wat wel en echt niet kan, is niet altijd duidelijk. Wij hebben hiervoor een gedragscode opgesteld.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box