Brabant-Noord

Jeugdbrandweer

De Jeugdbrandweer wordt ook wel de kweekvijver van de brandweer genoemd. Een groot aantal van de aspiranten, jongens en meisjes, maakt de stap naar de vrijwillige brandweer. Of zelfs naar de beroepsbrandweer.

Wat doe je bij de jeugdbrandweer?

Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? Je leert alles wat een echte brandweerman of –vrouw moet kunnen en je doet mee aan allerlei leuke en leerzame activiteiten. Je leert hoe je een brand blust, hoe je brand voorkomt en hoe je hulp verleent. Dat doe je tijdens de oefenavond die wekelijks of tweewekelijks wordt georganiseerd onder begeleiding van enthousiaste en ervaren brandweermensen.

Elk jaar doet de jeugdbrandweer mee aan de jeugdbrandweerwedstrijden. Deze worden georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland. Daarnaast leg je nog een landelijk examen af en leer je reanimeren. Kortom: je wordt een echte brandweerman of –vrouw!

Brandweer Brabant-Noord heeft vier jeugdkorpsen

1.     Grave – Facebook en Instagram
2.     Heusden – Facebook en Instagram
3.     Oss – Facebook
4.     Vught – Facebook en Instagram

Enthousiast?

Lijkt het je leuk om bij de jeugdbrandweer te gaan, maar wil je eerst weten wat het allemaal inhoudt? Kijk eens op www.jeugdbrandweer.nl.

Heb je vragen of wil je graag een keertje meelopen? Neem dan contact op met onze jeugdcoördinatoren.

Contactgegevens Jeugdcoördinatoren Brandweer Brabant-Noord

Nog even dit

Als je lid bent van de jeugdbrandweer Brabant-Noord, horen daar nu eenmaal regels bij. Regels over hoe jij je gedraagt, bij de brandweer maar ook in je vrije tijd. De grens tussen wat wel en echt niet kan, is niet altijd duidelijk. Wij hebben hiervoor een gedragscode opgesteld.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box