Digitale zelfscan brandveiligheid

Iedereen wil brandveilig wonen en werken. Daarom houden de Veiligheidsregio Brabant-Noord en de gemeenten toezicht op de brandveiligheid van gebouwen in onze regio.

Met de digitale zelfscan controleert u zelf de brandveiligheid in uw gebouw. U loopt aan de hand van een vragenlijst uw gebouw door en controleert op diverse punten de brandveiligheid. Blijkt uit de ingevulde en teruggestuurde zelfscan dat de brandveiligheid onvoldoende is? Dan geven wij een advies met verbeterpunten om dit op te lossen. Indien nodig volgt alsnog een fysieke controle.

Voordelen digitale zelfscan

U loopt met de vragenlijst zelf langs alle te controleren punten. U kiest met de digitale zelfscan dus ook zelf het moment dat voor u uitkomt en u heeft alle tijd om op uw gemak de controle uit te voeren. Als wij persoonlijk bij u langskomen, zijn vaak niet de juiste papieren bij de hand of komt het tijdstip voor u niet goed uit. Nu heeft u zelf de touwtjes in handen en bepaalt u zelf uw voorbereidingstijd.

Daarnaast verhoogt de zelfscan uw bewustwording over mogelijke brandgevaarlijke risico’s en de veiligheidssituatie in uw gebouw. Wij geven alleen advies als er op bepaalde punten verbetering nodig is.

Uitnodiging voor een zelfscan

Soms komen wij langs, soms vragen wij u een digitale zelfscan in te vullen. Voor beiden ontvangt u op tijd een uitnodiging via de mail.

Nog vragen?

Neem dan telefonisch contact op met één van de accountmanagers van de afdeling risicobeheersing via 088 020 8103. Of stuur een e-mail aan risicobeheersing@brwbn.nl

Digitale zelfscan brandveiligheid

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box