Risicogerichte Toezichtstrategie Brandveiligheid

Sinds 2017 werken Brandweer Brabant-Noord en de gemeenten met een Risicogerichte Toezichtstrategie Brandveiligheid voor gebouwen (RGT). Hiervoor was het toezicht op brandveiligheid per gemeente verschillend en gebaseerd op historische afspraken. Met de RGT kwam er eenheid in het toezicht op brandveiligheid binnen de regio.

Met de Risicogerichte Toezichtstrategie Brandveiligheid heeft de brandweer, door middel van toezicht en handhaving op de naleving van brandveiligheidsvoorschriften, een belangrijk instrument in handen om minder branden, slachtoffers en schade te realiseren. Lees meer over de RGT in het beleidsplan Risicogerichte Toezichtstrategie Brandveiligheid 2022-2025.

Hoe ziet dit toezicht eruit?

Tijdens het toezicht op de brandveiligheidsvoorschriften controleren de adviseurs brandveiligheid op een aantal vaste inspectiepunten. Deze komen ook terug in de digitale zelfscan. Lees er alles over op de pagina Inspectiepunten brandveiligheid in een gebouw.

Nog vragen?

Neem dan telefonisch contact op met één van de accountmanagers van de afdeling risicobeheersing via 088 020 8103. Of stuur een e-mail aan risicobeheersing@brwbn.nl

Risicogerichte toezichtstrategie brandveiligheid

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box