Brabant-Noord

Over regio Brabant-Noord

Brandweer Brabant-Noord heeft 38 brandweerposten die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse brandweerzorg in de regio.

Word brandweervrijwilliger

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij Brandweer Brabant-Noord!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Onze meest bekende activiteit is het blussen van branden. De brandweer doet echter veel meer. We zijn op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting. Door deze vormen van preventie proberen vooral incidenten te voorkomen, maar als het mis gaat kunt u op ons rekenen.

De brandweerorganisatie maakt deel uit van Veiligheidsregio Brabant-Noord en werkt voor de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxtel, Heusden, Land van Cuijk, Maasland, Meierijstad, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint Michielsgestel en Vught.

In de veiligheidsregio werkt Brandweer Brabant-Noord samen met Politie en GHOR Brabant-Noord, de 11 gemeenten, Regionaal Militair Commando-Zuid en Waterschap Aa en Maas op het gebied van het gemeenschappelijk meldcentrum, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Meer informatie over de veiligheidsregio lees vind je op de website www.vrbn.nl

 

 

38 Kazernes
4 Vacatures
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box