Brabant-Noord

Voorlichting brandveiligheid gastouderopvang

Brandveiligheid is belangrijk: ook in jouw gastouderopvang. In juni organiseren we twee informatieavonden, inmiddels zitten beide avonden vol. Heb je ook interesse? Laat het ons weten, bij voldoende animo kijken we naar een extra datum en nemen we contact met je op. Zie het inschrijfformulier om je interesse kenbaar te maken.

Waarom deze informatieavonden?

Tijdens deze informatieavonden gaan wij in op de (brand)veiligheid binnen de gastouderopvang. Het doel van deze informatieavonden is het creëren van bewustwording over wat bijdraagt aan brandveiligheid en een brandveilige situatie in jouw gastouderopvang.

Aan het eind van deze avond kan je vragen stellen en advies inwinnen bij de aanwezige medewerkers.

Voor wie is de voorlichting brandveiligheid gastouderopvang?

Wanneer je een gastouderlocatie en/of bureau hebt in één van de gemeenten van Veiligheidsregio Brabant-Noord (VRBN), dan is deze voorlichting brandveiligheid gastouderopvang zeer interessant voor jou. Dit zijn de gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxtel, Heusden, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint Michielsgestel en Vught.

Voorlichting brandveiligheid gastouderopvang

Hoe meld ik me aan?

In juni organiseren we twee informatieavonden, inmiddels zitten beide avonden vol. Heb je ook interesse? Laat het ons weten, bij voldoende animo kijken we naar een extra datum en nemen we contact met je op. Zie het inschrijfformulier om je interesse kenbaar te maken.

Heb je vooraf al specifieke vragen aan ons, de brandweer? Vermeld dan jouw vragen bij de aanmelding. Dan nemen wij deze vragen mee in onze presentatie.

Vragen?

Heb je vragen over deze informatieavonden? Mail dan naar brandveiligleven@vrbn.nl.

Tips voor een brandveilige gastouderopvang

Brandveilige gastouderopvang tip #1: zorg voor voldoende werkende rookmelders 
Door rookmelders word je op tijd gewaarschuwd bij brand. In combinatie met het sluiten van deuren, slapen de kindjes veilig op de slaapkamer. Zo kan de rook zich minder snel verspreiden.
Lees meer informatie over rookmelders.

Brandveilige gastouderopvang tip #2: zorg voor voldoende werkende koolmonoxidemelders 
Met een koolmonoxidemelder word je op tijd gewaarschuwd als er koolmonoxide (CO) vrijkomt. Zo kun je nog veilig vluchten met de kinderen.
Lees meer informatie over CO-melders.

Brandveilige gastouderopvang tip #3: zorg dat de vluchtweg vrij is van obstakels 
Als er brand is, wil je zo snel mogelijk en veilig naar buiten komen. Is er rook? Dan zie je niets! Zorg daarom dat je zonder obstakels naar buiten kunt vluchten. Hiervoor houd je bijvoorbeeld de gang en trap vrij van spullen.
Bekijk meer tips voor je vluchtroute.

Brandveilige gastouderopvang tip #4: leg de vluchtsleutel op een vaste plek 
Met kleine kinderen in huis begrijpen we dat je sommige deuren moet afsluiten om kinderen veilig te laten spelen. Leg de sleutel om naar buiten te kunnen vluchten altijd op een vaste plek, zodat je deze ook kunt vinden als je niets ziet door de rook.
Lees meer tips voor je vluchtplan.

Brandveilige gastouderopvang tip #5: zorg dat je weet hoe je moet vluchten met een vluchtplan 
Bedenk van te voren goed hoe je het beste kunt vluchten. Als je dit plan goed kent, ben je op het moment dat het er echt toe doet sneller buiten. Oefen dit eens met de kinderen en betrek de oudere kinderen hierbij.
Bekijk meer tips voor je vluchtplan

Aanmelden Voorlichting brandveiligheid gastouderopvang Brabant-Noord

De informatieavonden worden gehouden op 21 en 28 juni 2023. Inmiddels zitten beide avonden vol. Heb je ook interesse? Laat het ons weten, bij voldoende animo kijken we naar een extra datum en nemen we contact met je op
Extra sessie
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box