Brandweer oefent tijdens de vaardigheidstoetsen

  • Vught en Cromvoirt
  • 10 mei 2017

Zaterdag 13 mei organiseren Brandweer Vught en Brandweer Cromvoirt in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) de eerste ronde gewestelijke vaardigheidstoetsen in de klasse 112 en TS-HD.

De volgende ronde
Inmiddels liggen de provinciale vaardigheidstoetsen achter ons. Vanuit Brandweer Brabant-Noord namen 52 wedstrijdploegen deel aan deze vaardigheidstoetsen. Komende maand gaan maar liefst 17 ploegen uit onze regio de strijd aan in de eerste ronde gewestelijke vaardigheidstoetsen. Vught en Cromvoirt bijten aanstaande zaterdag het spits af.

Kennis, kunde en kwaliteit
Brandweerposten Vught en Cromvoirt hebben de handen in een geslagen om uitdagende en leerzame vaardigheidstoetsen te verzorgen. In totaal strijden 18 ploegen, afkomstig uit onze provincie en uit de regio Noord-Holland, om een plek in volgende ronde. De eerste ploeg start om 8.00 uur en de laatste ploeg rond 16.00 uur in de middag. De jury beoordeelt de deelnemende ploegen op meerdere elementen: kennis, kunde en kwaliteit. Factoren als stress en tijdsdruk wegen ook mee. Er worden twee scenario’s gespeeld waarin de praktijksituatie zo realistisch mogelijk wordt nagebootst.

112 wedstrijdbaan
In Cromvoirt wordt een 112 baan uitgezet. In deze klasse zijn alle vormen van incidentbestrijding mogelijk. Waarbij vaak wordt samengewerkt met een verschillende disciplines binnen de brandweer maar ook met politie, ambulance en specialistische of ondersteunende diensten.

Tankautospuit en hogedruk wedstrijdbaan
In Vught wordt een TS-HD baan verzorgt. In deze klasse gaat het om bluswerkzaamheden in objecten met één of meerdere bouwlagen, bijvoorbeeld woonhuizen, werkplaatsen, fabrieken, enz. Ook kunnen andere objecten zoals vaartuigen, voertuigen, tankwagens, enz. worden gebruikt.

Kom kijken!
Maak van dichtbij mee hoe de wedstrijden verlopen. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken. De scenario´s en de locaties blijven tot op het laatste moment geheim. Vandaar dat toeschouwers zich vanaf 8.00 uur kunnen melden bij de brandweerkazernes aan de Kettingweg 7a in Vught en aan de Sint Lambertusstraat 36a in Cromvoirt en van daaruit worden zij doorverwezen.

Delen