Jaarwisseling Brandweer Brabant-Noord 2023-2024

01 januari 2024
Door regio: Brabant-Noord

Brandweer Brabant-Noord is in totaal 76 keer ingezet bij incidenten tijdens de jaarwisseling. Het was een drukke avond voor de centralisten op de meldkamer. De meeste meldingen waren vuurwerk gerelateerd. Op sommige plekken is forse schade aangericht en is er helaas ook sprake van persoonlijk letsel.

Dit jaar is Brandweer Brabant-Noord 76 keer ingezet tijdens de jaarwisseling. Dit is vergelijkbaar met vorig jaar, toen werd Brandweer Brabant-Noord 77 keer ingezet. ”Waarschijnlijk ligt het daadwerkelijke aantal wat hoger”, aldus manager brandweerzorg Caspar Pors. “Soms worden brandweerauto’s op straat doorgestuurd naar een volgende inzet. Dat wordt dan niet altijd geregistreerd”. Maar onze brandweermensen zowel op straat als in de meldkamer hebben een drukke nacht gehad. Dat varieert van woningbranden tot containerbranden en buitenbranden.

Grote brand in Boxtel

Rond 21:00 uur brak zondagavond een grote brand uit op Industrieterrein Ladonk in Boxtel. De brand ontstond onder een overkapping tussen twee bedrijven. Vanwege de ernstige rookontwikkeling werd een NL Alert uitgestuurd, met daarbij de oproep om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te gaan. Later op de avond, rond 23:00 uur, had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein brand meester gegeven. De brandweer heeft nog enige tijd nodig gehad om na te blussen. De oorzaak van de brand is onbekend. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Geen agressie tegen brandweermensen

Er hebben zich geen directe voorvallen van agressie tegen brandweermensen in onze regio voorgedaan. Wel is enkele keren samen met de politie of handhaving ingezet en we betreuren dat dit nodig is. Ook hebben onze brandweermensen een aantal keer terughoudend opgetreden wegens zwaar vuurwerk, wat kon leiden tot gevaar voor letsel. Over het algemeen hebben onze brandweermensen ongestoord hun werk kunnen doen tijdens incidenten.

Drukte op de meldkamer brandweer Oost-Brabant

De brandweer meldkamer Oost-Brabant heeft extra centralisten in dienst gehad tijdens de jaarwisseling. Het bleek inderdaad een drukke avond op de meldkamer, waarbij een kleine tweehonderd 112 (spoed) en 0900-0904 (niet spoed) meldingen zijn ontvangen, voor niet alleen Oost-Brabant maar ook vanuit andere regio’s.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box