"Mijn werk staat voor samenwerking en uitdaging."

Jody zocht een baan waarin ze iets voor de maatschappij kon betekenen. En voor haar collega’s. En die vond ze als brandweerprofessional bij Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Hoe is het om bij de brandweer te werken?
We staan voor elkaar klaar. Dat moet ook wel, want in dit beroep maak je heftige dingen met elkaar mee. Dat is moeilijk, maar we zijn tegelijkertijd blij dat we iets voor mensen kunnen betekenen. We kunnen handelen en helpen.

"Amsterdam is een wereldstad waar van alles gebeurt en waar je dus altijd van dienst kunt zijn."

Wat doe jij om fit te blijven?
Als brandweer moet je fit zijn. Dat past bij me: ik doe er veel voor om fit te zijn en te blijven, zoals survivalsport en hardlopen. Ik doe ook veel aan krachttraining, omdat je veel power nodig hebt om je werk bij de brandweer soepel te kunnen doen

Hoe ziet je dag eruit?
Het is altijd een verrassing hoe mijn dag verloopt. Je moet dus flexibel zijn en kunnen schakelen. De basis van mijn werkdag bestaat uit onder meer het controleren van mijn uitrusting en het materieel op de auto’s, oefenen, sporten en voorlichting geven aan buurtbewoners.

"Samen met je team kun je iedere klus aan."

Hoe word je brandweerprofessional?
Ik heb acht maanden een interne opleiding gehad. Daarbij leer je alles over brand, verkeersongevallen, gevaarlijke stoffen en hoe je daarmee om moet gaan. Je steekt direct de handen uit de mouwen. Een beetje technisch inzicht is wel handig. 

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
De eerste test is de sporttest: zwemmen, hardlopen, een hindernisbaan en krachtoefening – allemaal op één dag. Over muren klimmen is mijn zwakste onderdeel, maar ik heb me erdoorheen gevochten. Dankzij mijn doorzettingsvermogen heb ik het gehaald.

Ook brandweerprofessional bij Brandweer Amsterdam-Amstelland worden? Denk jij dat je de sporttest haalt? Bekijk deze instructievideo’s en je weet het meteen. www.werkenbijbrandweeraa.nl.

Functie-eisen

  • Minimaal 18 jaar
  • VMBO (kader, gemengd of theoretisch), bij voorkeur MBO niveau 3 afgerond
  • Goede technische vaardigheden/technisch inzicht
  • Uitstekende conditie en goed kunnen zwemmen
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Stressbestendig en groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Gedisciplineerd
  • Bij voorkeur in bezit van rijbewijs C

Vacature brandweerprofessional

De eerste stap naar een baan als brandweerprofessional is solliciteren! 

Voldoe jij aan alle functie-eisen en ben je fit genoeg om de sporttest te doorstaan? Je kunt weer solliciteren!

Check de vacature, vul het sollicitatieformulier in en wie weet tot gauw!

Delen