Amsterdam-Amstelland

Over de organisatie

De organisatie Brandweer Amsterdam-Amstelland bestaat bijna 150 jaar. De opbouw bestaat uit vier sectoren brandweerzorg, bedrijfsvoering, crisisbeheersing en informatie & innovatie en de stafeenheid directie & communicatie.

Brandweerzorg

In de sector Brandweerzorg zijn de 18 kazernes ondergebracht. De kazernes richten zich op een vastgesteld verzorgingsgebied. De kazernes zijn verdeeld over zeven clusters. Brandweerzorg houdt zich ook bezig met de preventie van brand. Van het controleren op brandveiligheid bij moskeeën en kinderdagverblijven tot het organiseren van multidisciplinair oefenen. En van het adviseren op bouwvergunningen en stedenbouwkundige ontwikkelingen tot en met het zorgen voor een goede afstemming binnen onze organisatie tijdens een evenement. Brandweerzorg is er nauw bij betrokken.

Bedrijfsvoering

Een van de belangrijkste kerntaken van de sector Bedrijfsvoering is de ondersteuning van de primaire processen van onze organisatie. De sector bestaat uit zes afdelingen die gezamenlijk de expertise, advisering en ondersteuning bieden die nodig zijn.

Crisisbeheersing

De sector Crisisbeheersing houdt zich bezig met het voorbereiden en oefenen op crisissituaties.

Informatie & Innovatie

Van informatiemanagement en de beveiliging daarvan tot het in kaart brengen van het veiligheidsknooppunt. De sector Informatie & Innovatie heeft als taak om onze brandweermensen zo goed mogelijk te voorzien van informatie, zonder onze brandweermensen hiermee te overspoelen.

Directie & Communicatie

De Stafeenheid Directie & Communicatie is verantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering en ondersteuning van de commandant en het MT. Vervolgens wordt er bij elk verhaal dat verteld wordt geadviseerd over de inzet van communicatiemiddelen.

Veelgestelde vragen

 • Ik wil een sleutel laten plaatsen in een sleutelbuis, bij wie moet ik zijn?

  Voor het plaatsen van een sleutel in een sleutelbuis binnen de regio Amsterdam-Amstelland kan je ons jouw verzoek mailen of je laten doorverbinden met operationele informatie via de receptie.

  Was deze informatie nuttig?
 • Ik wil mijn aanvalsplan/inzetplan laten wijzigen, hoe pak ik dat aan?

  Mail ons en wij plannen een afspraak met je in om de huidige plannen te controleren en waar nodig aan te passen.

  Was deze informatie nuttig?
 • Wat heb ik nodig voor een vergunningsaanvraag?

  Vergunningen worden verleend door de gemeente waarin je woont of werkt. Neem voor je vergunningsaanvraag contact op met je gemeente of ga naar omgevingsloket.nl.

  Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box