Amsterdam-Amstelland

Over de organisatie

De organisatie Brandweer Amsterdam-Amstelland bestaat bijna 150 jaar. De opbouw bestaat uit drie sectoren operationele dienst, bedrijfsvoering en risicobeheersing en preparatie en de stafeenheid directie & communicatie.

Operationele dienst

In de sector Operationele Dienst zijn de zeventien kazernes ondergebracht. De kazernes richten zich op een vastgesteld verzorgingsgebied. De kazernes zijn verdeeld over zes clusters.

Bedrijfsvoering

Een van de belangrijkste kerntaken van de sector Bedrijfsvoering is de ondersteuning van de primaire processen van onze organisatie. De sector bestaat uit zes afdelingen die gezamenlijk de expertise, advisering en ondersteuning bieden die nodig zijn.

Risicobeheersing en Preparatie

Van het controleren op brandveiligheid bij moskeeën en kinderdagverblijven tot het organiseren van multidisciplinair oefenen. En van het adviseren op bouwvergunningen en stedenbouwkundige ontwikkelingen tot en met het zorgen voor een goede afstemming binnen onze organisatie tijdens Koningsdag. De sector Risicobeheersing en Preparatie is er nauw bij betrokken.

Directiebureau

De Stafeenheid Directiebureau is verantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering en ondersteuning van de commandant en de korpsleiding.

Strategie & innovatie

De stafafdeling Strategie & Innovatie is een stafeenheid die het strategische beleid en proces en het innovatievermogen van de brandweer versterkt.

Veelgestelde vragen

 • Ik wil een sleutel laten plaatsen in een sleutelbuis, bij wie moet ik zijn?

  Voor het plaatsen van een sleutel in een sleutelbuis binnen de regio Amsterdam-Amstelland kan je ons jouw verzoek mailen of je laten doorverbinden met operationele informatie via de receptie.

  Was deze informatie nuttig?
 • Ik wil mijn aanvalsplan/inzetplan laten wijzigen, hoe pak ik dat aan?

  Mail ons en wij plannen een afspraak met je in om de huidige plannen te controleren en waar nodig aan te passen.

  Was deze informatie nuttig?
 • Wat heb ik nodig voor een vergunningsaanvraag?

  Vergunningen worden verleend door de gemeente waarin je woont of werkt. Neem voor je vergunningsaanvraag contact op met je gemeente of ga naar omgevingsloket.nl.

  Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box