Amsterdam-Amstelland

Over regio Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland, onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, bestaat uit de zes gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. De regio heeft één miljoen inwoners, met vele duizenden mensen die iedere dag komen werken, met elk jaar twee miljoen toeristen. Dat vraagt om slagkracht, om de bundeling van kennis en kunde en een professionele aansturing.

Samen met de gemeenten, de politie en de geneeskundige hulpverleners bevordert en bewaakt Brandweer Amsterdam-Amstelland de veiligheid in de regio. Een korps van zo’n 1100 mensen dat effectief optreedt bij branden en ongelukken, maar ook bij het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties.

Klacht indienen

De brandweer heeft als kerntaak de fysieke veiligheid van burgers en bedrijven te waarborgen. Dit gebeurt met veel professionaliteit, zorg en inzet. Desondanks kan het zijn dat je niet tevreden bent over het optreden van de brandweer. In dat geval kun je een klacht indienen bij de commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland.

17 Kazernes
6 Vacatures

Materieel in Amsterdam-Amstelland

Autoladder
Lees meer overAutoladder
Blusrobot
Lees meer overBlusrobot
Brandbestrijdingsvaartuig
Lees meer overBrandbestrijdingsvaartuig
Dompelpomp
Lees meer overDompelpomp
e-TS
Lees meer overe-TS
Haakarmvoertuig
Lees meer overHaakarmvoertuig
Schuimblusvoertuig
Lees meer overSchuimblusvoertuig
Tankautospuit
Lees meer overTankautospuit
Waterongevallenvoertuig
Lees meer overWaterongevallenvoertuig
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box