Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland viert haar 150 jarig bestaan

Dit jaar viert Brandweer Amsterdam-Amstelland dat 150 jaar geleden, Op 15 augustus 1874 om precies 00:00uur, het eerste beroepsbrandweerkorps van Nederland operationeel werd in Amsterdam. Vanaf dat moment waakten er 144 man in  9 kazernes  over de stad met toen nog 280.000 inwoners.

Inmiddels zijn er in de stad Amsterdam 12 beroepskazernes (met ongeveer 430 brandweerprofessionals), twee vrijwillige kazernes (Driemond en Weesp). Voor bijna 900.000 inwoners en jaarlijks 22 miljoen bezoekers. Er is nergens zoveel te beschermen.

In 2008 werd de brandweer geregionaliseerd en vormden Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel samen Brandweer Amsterdam-Amstelland. Nu werken we vol trots samen in onze regio vanuit 12, met de Gemeenschappelijke Brandweer Amsterdam in het Westelijk Havengebied erbij zelfs 13 beroepskazernes, en 7 vrijwillige kazernes.

Dit jaar staan we uiteraard stil bij ons jubileum en vieren we dit samen. En organiseren activiteiten voor de bewoners en bezoekers van onze regio en voor onze (oud) collega’s. Via deze site houden we u op de hoogte van de festiviteiten.

Hoe ziet het feestjaar eruit?

15 maart: Officieel moment op kazerne Dirk

Op 15 maart  is het feestjaar gestart met een officieel moment op Kazerne Dirk in aanwezigheid van Burgemeester Halsema (Amsterdam) en Burgemeester Poppens (Amstelveen).

Open dagen kazernes

Dit hele feestjaar openen verschillende kazernes hun deuren. Neem een kijkje bij de kazerne bij jou in de buurt, of laat je verrassen door een bezoekje aan de kazerne waar je altijd langs fietst. Alles is mogelijk en elke kazerne organiseert een event dit jaar.

Klik hier voor een overzicht van de open dagen.

AR-wandeltocht

Vanaf de zomer is er een interactieve wandeltocht door de stad.

Speciale kleurplaten 150 jaar BAA

Omdat een feest pas echt een feest is met wat kleur, hebben we een speciale kleurplaat gemaakt voor dit speciale feestjaar! Daarnaast hebben we ook nog 2 andere kleurplaten gemaakt die net wat minder moeilijk, maar net zo leuk zijn.

Kleurplaat kids

Kleurplaat Duimpje omhoog

Kleurplaat 150 jaar

Bekijken en luister hier het verhaal over 150 jaar Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Jubileumeditie SITRAP

Het personeelsblad SITRAP van de brandweer (& Veiligheidsregio) heeft een speciale jubileumeditie gemaakt voor dit verjaardagsjaar.

Een mooi kijkje in onze dynamische geschiedenis en een verfrissende blik vooruit. Wat het extra speciaal maakt is dat deze editie de laatste SITRAP is. Met de focus op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk hebben we besloten te stoppen met het maken en verspreiden van een papieren personeelsblad.

SITRAP staat voor situatie rapport. Dit is een term die bij grote incidenten wordt gebruikt om alle betrokken officieren, bevelvoerders en specialisten op de hoogte te brengen van de stand van zaken.

Less hier de speciale jubileumeditie van de SITRAP.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box