Doe meer bij de vrijwillige brandweer!

Of er nu een brand geblust moet worden of een dier in nood gered, bij de brandweer sta je iedere keer klaar om een ander te helpen. In een enthousiast team sta je paraat, werk je samen tijdens een uitruk en kun je zo echt iets betekenen voor jouw omgeving. Je komt niet alleen in actie bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat mensen en dieren 365 dagen per jaar, 24 uur per dag op de brandweer kunnen rekenen.

Reageren

Woon je op enkele minuten afstand van een vrijwillige brandweerkazerne (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Driemond, Duivendrecht, Uithoorn of Weesp) en wil je weten wat het betekent om parttime brandweerprofessional te worden? Wij vertellen het je graag persoonlijk! Vul het formulier in van de brandweerkazerne bij jou in de buurt en wij nemen contact met je op!

Let goed op dat je de juiste kazerne aanvinkt; dan komt je vraag direct op de juiste plek terecht en kunnen wij snel reageren.

Parttime brandweerprofessional worden, is dat iets voor jou?

Om brandweerman of -vrouw te worden hoef je je baan niet op te geven. Het is namelijk goed te combineren met je huidige werk of studie. Elke week kom je op een vaste avond naar de kazerne om te oefenen. Daarnaast begin je met een interne opleiding. Ondertussen leer je het brandweerwerk al van dichtbij kennen, want als ‘aspirant’ (brandweerman/vrouw in opleiding) ga je ook al mee tijdens uitrukken.

Dit ben jij

  • Je woont en/of werkt op enkele minuten afstand van de brandweerkazerne in Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Driemond, Duivendrecht, Uithoorn of Weesp
  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie

Een uitdagende baan

Je maakt deel uit van een team van professionele collega’s waarop je kan bouwen en waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een volledige brandweeropleiding

De basisopleiding tot manschap A duurt anderhalf jaar, één avond in de week en op zaterdag. Naast je opleiding is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider.

Een marktconforme vergoeding

Je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

De aanstellingskeuring

Naast enkele gesprekken, het meelopen van een aantal oefenavonden en een psychologische test, is ook de aanstellingskeuring onderdeel van het aannametraject van de brandweer.

Wat de aanstellingskeuring inhoudt, zie je in deze video.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box