Een zomerse dag tijdens "Lutje Grut"

  • Delfzijl
  • 28 september 2017

Ben jij ook nog niet toe aan de donkere dagen? We nemen je nog even mee naar een zonnige dag in augustus. Toen organiseerde Stichting Kindervakantiespelen Delfzijl een bezoek aan de kazerne voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar. Onder de naam "Lutje Grut" kregen 50 kinderen een rondleiding door de kazerne en mochten zelf even aan de straal staan van een brandweervoertuig. Dit alles onder toeziend oog van leden van onze jeugdbrandweer en een aantal dagdienstmedewerkers.

Seeliena Hartog (16) was er namens de jeugdbrandweer bij: “Het was heel leuk! We hebben eerst verteld wat we allemaal gingen doen en we hebben over de voertuigen verteld. Dat vonden ze heel leuk.” Het bleek een duidelijk verhaal. “We kregen niet veel vragen en ze vonden het fantastisch om in de auto te mogen zitten.” Ook die spuitpoppen waren een succes. “Iedereen was nat! Maar gelukkig was het mooi weer.”

Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de 'volwassen' brandweer. Daarnaast dragen wij met een jeugdbrandweer bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd. Meer weten? https://www.brandweer.nl/groningen/bij-de-jeugdbrandweer.

Kinderen brandweer

Kinderen brandweerauto

Kinderen brandweer 3

Delen