Groningen

Werk als vrijwilliger bij brandweer Groningen

Kom jij ons team versterken?

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. Ze mogen 24/7 een beroep op jou doen en de andere collega’s in de ploeg. Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven bieden, zijn we op zoek naar versterking. Help jij ons helpen?

Wie zoeken we precies?

Wees net als Astrid, Johan en Ramon. Naast hun gewone baan als persoonlijk begeleidster, accountant en assistent-supermarktmanager zijn ze actief bij de brandweer in onze provincie. Ze willen iets betekenen in en voor hun omgeving en zijn daarom bij de brandweer gegaan. Het maakt niet uit welke baan je ook hebt, of je nu man of vrouw bent, je bent altijd welkom om aan te haken.

We zoeken enthousiaste, nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Want hulpverlenen doe je samen! Belangrijk is dat je woonachtig bent in de buurt van een post. Werk je in ploegendienst, parttime of ben je overdag beschikbaar? Dan komen we graag met je in gesprek. Heb je geen brandweerervaring? Geen probleem, want de brandweer verzorgt je opleiding.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als hulpverlener ben je in staat om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De opleiding en de taken van beroepsbrandweer en de vrijwilligers zijn hetzelfde. Het is daarom vanzelfsprekend dat je als vrijwilliger ook een passende vergoeding ontvangt. Vergaderingen, oefeningen, studie en de uitrukken worden per uur uitbetaald. Daarnaast is er nog een vaste jaarvergoeding. Onze organisatie kent goede verzekeringsvoorwaarden, je werkt met modern materiaal en we zorgen voor je uitruktenue. Je gaat aan de slag in een hecht team en bent over een tijdje heel wat onvergetelijke ervaringen rijker!

Word jij onze nieuwe collega?

Verder lezen over wat het brandweervak precies inhoudt?

Ervaringsverhalen collega's

Berend
Janine
Marjet
Emile

Brandweerman of -vrouw in de provincie Groningen

Regio home Groningen
Plaats Provincie Groningen
Bekijk vacature
Reageer voor 31-12-2023
Opleidingsniveau VMBO
Aantal uur 0 uur
Bekijk vacature
Open
Lees meer over Brandweerman of -vrouw in de provincie Groningen

Vacatures op de kaart

Stel een vraag