Nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Groningen

07 maart 2024
Door regio: Groningen

Woensdagavond 6 maart 2024 werd het contract voor de aanschaf van nieuwe tankautospuiten officieel ondertekend. In totaal worden er 28 tankautospuiten vervangen in de periode van 2026 tot 2030.  

Van links naar rechts: Jaap Kuin, Erik Tillema, Mélarno Kraan en Marin Schouten. 

Officieel tekenmoment

Het contract met Ziegler Brandweertechniek B.V. werd ondertekend door Jaap Kuin, als Bestuurlijk portefeuillehouder brandweerzorg van Veiligheidsregio Groningen en de projectleider Erik Tillema. Jaap Kuin zei: “Wat mij trots maakt is dat jullie je voor onze veiligheid inzetten. Het bestuur beseft dat jullie het werk veilig uit moeten voeren. Daarbij is het van belang dat jullie goed materieel en goede huisvesting hebben. Wat is het toch mooi dat de nieuwe tankautospuiten in Groningen worden gebouwd en dat het bijdraagt aan de regionale economie”.

Daarnaast waren brandweercommandant Roelf Knoop en de leden van het projectteam aanwezig. Roelf bedankte de projectgroep voor het mooie resultaat. Roelf zei: “Er zijn weloverwogen keuzes gemaakt. Daar hebben de ambassadeurs in samenwerking met de projectgroep een grote rol ingespeeld. Daar ben ik enorm trots op.” De opdracht is gegund aan Ziegler Brandweertechniek. Van dit bedrijf waren de directeur en een aantal vertegenwoordigers aanwezig, die ook hun handtekening hebben gezet.

 

Vervanging tankautospuiten

In totaal worden er 28 tankautospuiten vervangen in de periode van 2026-2030. De huidige tankautospuiten zijn aan vervanging toe. De afschrijvingstermijn van zo’n wagen is 18 jaar. Door de aanschaf van meerdere tankautospuiten tegelijk kunnen we het opleiden en trainen van onze brandweermensen het beste inrichten.

Op naar 2026

Mélarno Kraan, accountmanager Ziegler: “Ziegler is zeer verheugd met de opdracht voor de levering van 28 nieuwe tankautospuiten voor onze ’thuisregio’. De nieuwe Groningse Ziegler-tankautospuit is ontwikkeld volgens de nieuwste inzichten en biedt een goede basis om in de toekomst deskundig en daadkrachtig op te kunnen treden. De voertuigen worden volledig ontwikkeld en geproduceerd bij onze vestiging in Winschoten.’’

Deze kazernes krijgen een nieuwe tankautospuit

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box