Zeer grote brand gymzaal Groningen

  • Groningen
  • 17 november 2019

Een felle brand legde op zaterdagavond 16 november een gymzaal volledig in de as. De toegesnelde brandweer kon echter voorkomen dat de omliggende gebouwen betrokken raakten bij de brand.

Opschaling
Kort voor elf uur in de avond werden beide ploegen van de stad Groningen en een hoogwerker gealarmeerd voor een gebouwbrand. Ter plaatse troffen zij een uitslaande brand in een gymzaal, behorend bij een basisschool, aan. De vlammen kolkten hoog boven de gebouwen uit en gingen gepaard met een flinke hoeveelheid rook. Direct werd ingezet op behoud van het omliggende schoolgebouw en kwamen extra voertuigen naar de incident locatie.

De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen, indien men hinder ondervond van de rook.

Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en kort daarna was het gevaar voor uitbreiding geweken en kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven. De brandweer heeft met twee blusvoertuigen en twee hoogwerkers gedurende een groot deel van de nacht nabluswerkzaamheden uitgevoerd.

Onderzoek
De Korreweg werd ter hoogte van het brandadres geruime tijd afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek uit naar het ontstaan van de brand.

De gymzaal kan als verloren worden beschouwd. Het omliggende schoolgebouw liep schade op, door onder andere rook en bluswater.

Delen