Gezamenlijke herdenking omgekomen brandweermensen

  • Groningen
  • 14 juni 2019

Als brandweer staan we 24/7 met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Daar zijn we ons van bewust, maar we staan er niet iedere dag bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs. Iedere derde zaterdag in juni staan wij tijdens de nationale brandweerherdenking stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Op zaterdag 15 juni komen nabestaanden en directe collega’s voor de achtste keer bijeen bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. Tijdens de herdenking stellen we om 13.00 uur een ereteken in werking. Dit wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken.

Oproep brandweerkazernes
We roepen alle kazernes in de provincie op om tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlag halfstok te hangen. Ook vragen we om gelijktijdig aan het herdenkingsmoment in Arnhem, om 13.00 uur, een minuut lang het ereteken te maken. Dat gebeurt in Veendam en in Bad Nieuweschans. Op deze manier staan we gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van onze omgekomen collega's.

#Brandweerherdenking
Ook via social media staan we hierbij stil. Daarom vervangen we op 15 juni onze profielfoto door het zwarte brandweerlogo. Wil jij ook je profiel aanpassen? Download hier het zwarte brandweerlogo. We gebruiken de hashtag #Brandweerherdenking. 

Delen