Voorlichting na brand Genestetlaan Hoogezand goed bezocht

  • Hoogezand
  • 05 oktober 2018

Wat doe je bij brand in huis? En hoe zorg je dat je op tijd gealarmeerd wordt? Een paar vragen die bewoners van de Genestetlaan in Hoogezand dinsdagavond stelden tijdens een voorlichting bij de flat waar in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september brand woedde. Samen met woonstichting Groninger Huis en wijkagenten organiseerde de brandweer deze bijeenkomst om bewoners te informeren over brandveiligheid. Ongeveer 25 mensen kwamen af op de uitnodiging die was verspreid bij 90 woningen.

"Ik ben best geschrokken", vertelde één van de bezoekers. "Wat nou als het bij mij gebeurt?" Dat leverde interessante gesprekken op over wat je kunt doen bij brand in een portiekflat, het belang van rookmelders en over de inzet van de brandweer. Wist je bijvoorbeeld dat je als je slaapt niks ruikt? En dat je rook een tijdje kunt tegenhouden door binnendeuren te sluiten?

Rookmelders
Binnenkort bezoekt de brandweer de woningen aan de Genestetlaan opnieuw. Deze keer om rookmelders te plaatsen die Groninger Huis haar bewoners daar aanbiedt.

Delen