Primeur voor Grijpskerk en Oldehove: Nieuwe bluskleding uitgereikt

  • Grijpskerk
  • 28 juni 2018

Woensdagavond 27 juni ontvingen de ploegen uit Grijpskerk en Oldehove hun nieuwe uitrukkleding. Tijdens een feestelijke avond ontvingen zij als eerste ploegen in onze regio hun nieuwe tenue. Na de zomer zullen ook de andere blusgroepen in de provincie hun nieuwe tenues uitgereikt krijgen.

Enthousiaste reacties
“Mooi om te horen dat mijn collega’s zo enthousiast zijn over ons nieuwe tenue. De kleding is op maat gemaakt en gisteravond paste iedereen het tenue voor het eerst,” aldus Piet Postma, ploegchef van Grijpskerk. “Met name het draagcomfort, de flexibele stof, de kleur en de handigheden in het pak om bijvoorbeeld een zaklamp of een portofoon aan je tenue vast te maken, werden als erg prettig ervaren.”

Verschillen met huidig tenue
Een opvallend verschil is de kleur van het tenue, deze verandert van zwart naar beige. Het materiaal is lichter van gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. Bovendien bestaat het nieuwe tenue uit twee delen: een overall en een overjas. Hiervoor is gekozen omdat wij verschillende werkzaamheden uitvoeren. De overall volstaat bij bijvoorbeeld het assisteren bij ongelukken, maar bij een brand moet de overjas gedragen worden.

Intensief traject
De afgelopen twee jaren zijn wij bezig geweest om te komen tot een goed en comfortabel pak. In dit traject stonden onze brandweermensen als gebruiker centraal. Verschillende tenues zijn door een afvaardiging van hen getest op draagcomfort, gebruik bij werkzaamheden en op hittebestendigheid. Het nieuwe tenue kwam als beste uit de bus. Aan het eind van 2018 moeten alle oude tenues vervangen zijn.

Delen