Met de brandweer in gesprek in Den Andel en Woltersum

  • Den Andel
  • 06 juni 2018

Hoe kun je brand in je woning voorkomen? En wat als er toch brand uitbreekt, welke maatregelen neem je dan om de gevolgen van brand zoveel mogelijk te beperken? Over deze vragen gaat de brandweer graag met je in gesprek! 

Wanneer?
Je bent van harte welkom om op donderdag 7 juni om 19.00 uur te komen kijken bij een oefening van blusgroep Baflo in en rondom ’t Berehoes, Sagittariusweg 29 te Den Andel. Of kom dinsdagavond 12 juni om 19.00 uur kijken in Woltersum bij Dobbestraat 23.

Oefening
De blusploeg handelt net als bij een echte brand terwijl een brandweerman aan het publiek uitlegt wat de brandweer precies doet tijdens een incident en wat je zelf kan doen in zo’n situatie. Want je zult als toeschouwer merken dat het best een tijd duurt voordat de brandweer ter plaatse is. Zo word je meegenomen vanaf de eerste melding van de brand tot aan het ventileren van de woning na afloop. Daarna nodigen wij je uit om in gesprek te gaan met onze specialisten over brandveiligheid in en rondom het huis. Daarbij komt ook het belang van rookmelders en brandpreventie aan de orde.

Meer tips: www.brandweer.nl/brandveiligheid

 

Delen