Jeugdbrandweer Delfzijl organiseert landelijke finale hoge druk

  • Delfzijl
  • 25 september 2018

Meer dan 70 leden van de jeugdbrandweer uit heel Nederland spelen zaterdag de finale hoge druk in Delfzijl. De 10 beste ploegen van Nederland spelen een realistisch scenario na waarbij ze moeten laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Bij de jeugdbrandweer leer je alles over het brandweervak. De ploegen gaan aan de slag met brandbestrijding (het blussen van branden), redden slachtoffers en leren alles over techniek in de breedste zin van het woord. Bezoekers die bij de finale willen aanmoedigen, kunnen zich melden op de brandweerkazerne in Delfzijl.

Geheime locatie
Omdat alle tien de ploegen hetzelfde scenario spelen, houdt de brandweer de locatie geheim tot alle ploegen zijn uitgespeeld. Bezoekers die willen aanmoedigen, kunnen zich melden op de brandweerkazerne aan de Hogelandsterweg 1 in Delfzijl. Daar krijgen zij te horen waar in Delfzijl de wedstrijden plaatvinden.

Speeltijden
8:30 uur Dalfsen
9:15 uur Hoogeveen
10:00 uur Veenendaal
10:45 uur Zwolle
11:30 uur Enkhuizen
13:00 uur Heerhugowaard
13:45 uur Rheden
14:30 uur Ede
15:15 uur Oud-Beijerland
16:00 uur Zierikzee

Winnaar
Als jeugdbrandweerlid ruk je net als bij de echte brandweer uit naar fictieve incidenten, zit je in een echte tankautospuit, heb je echte jeugdbrandweerpakken aan en werk je met echt gereedschap. Je werkt in teamverband waarbij je verschillende rollen krijgt. De ploegen worden door een jury beoordeeld op snelheid en op het volgen van de juiste aanpak. Aan het eind van de dag maken clustercommandant Siske Klaassens en burgemeester Beukema van Delfzijl de winnaar bekend.

Jubileum
De jeugdbrandweer in Delfzijl viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum. De ploeg haalde zelf de halve finale.

Delen