Brandweerbevelvoerders trainen in Hoogezand-Sappemeer

  • Hoogezand-Sappemeer, Nederland
  • 24 september 2018

Hoogezand-Sappemeer is vanaf 24 september drie weken lang het toneel van de oefeningen van de brandweer uit Groningen, Friesland en Drenthe. Meer dan 450 brandweerbevelvoerders trainen zeldzame incidenten. Eerst zijn de collega’s uit Groningen aan de beurt op 24 september. Een week later die uit Drenthe. De collega’s uit Friesland sluiten de oefeningen af op 13 oktober.

De bevelvoerders moeten verschillende scenario’s trainen, maar welke dat precies zijn en waar wordt geheim gehouden om het zo realistisch mogelijk te houden. Vorig jaar werd onder andere een ongeluk met de traumahelikopter nagebootst.

Inwoners van Hoogezand-Sappemeer zouden niet veel last moeten hebben van de oefeningen maar de brandweer is meer aanwezig op straat dan normaal. Mensen die dicht in de buurt van een oefenlocatie wonen, krijgen een brief met nadere details.

Voor wie toevallig langs een oefenlocatie loopt: er hangen spandoeken om iedereen te laten weten dat er niets aan de hand is en dat het om een oefening gaat.

Delen