Beleef de Brandweer op 23 juni in Winschoten

  • Winschoten
  • 30 mei 2018

Op 23 juni opent de brandweer in Winschoten haar deuren en laat zij jong en oud kennismaken met het brandweervak. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom bij de kazerne aan de Molenweg 2 in Winschoten.  Kruip in de huid van een echte brandweerman of –vrouw en beleef hoe het is om een dag bij de brandweer te werken.

Leer spuiten met de brandweerslang, bekijk verschillende huilverlenersvoertuigen en neem een kijkje in de kazerne. Of stap in onze beleveniscontainer en ervaar hoe het is om in een huis vol rook te staan. Of je nu liever hulpverlenersvoertuigen bekijkt of zelf met een kantelauto over de kop gaat, er is genoeg te beleven op onze open dag!

Spectaculaire demonstraties
Natuurlijk komt de brandweer in Winschoten zelf ook in actie en laten ze tijdens spectaculaire demonstraties zien wat ze in huis hebben. Zo is o.a. te zien wat er gebeurt bij een vlam in de pan, hoe je iemand uit een kapotte auto bevrijdt.

Voor de kleintjes
Ook de kleintjes hebben genoeg te doen.  Zo kunnen de kinderen brandweerman Sam ontmoeten, met de brandweer op de foto gaan, zich laten schminken of springen op het brandweerspringkussen.

Een goed doel
Tijdens de open dag kunnen bezoekers voor een kleine bijdrage ook als echte brandweerman of –vrouw op de foto. De opbrengst wordt aan het einde van de dag gedoneerd aan het Brandwondencentrum.

Delen