90 woningen ontruimd vanwege gaslek op Oudjaarsdag

  • Hoogezand
  • 31 december 2017

Aan de Pallas in Hoogezand zijn op oudjaarsdag 90 woningen aan de Pallas en de Mars ontruimd vanwege een gaslek. Even over half vijf kwam de melding van het gaslek binnen. Het lek ontstond doordat er vanwege vuurwerk in het riool een leiding gesprongen was. Al snel na de eerste metingen bleek dat het een groot lek betrof en dat er ontruimd moest worden. Rond kwart over vijf werd er vanwege de omvang van de ontruiming opgeschaald naar GRIP 1.

De bewoners van de Pallas werden opgevangen in het Woldwijkcentrum. Daarnaast werden de bewoners van de Mars opgevangen in zorgcentrum de Burcht. Vanwege het extra ontploffingsgevaar vanwege vuurwerk is er rond zes uur ook een NLAlert uitgestuurd om mensen erop te wijzen geen vuurwerk in de omgeving van Pallas af te steken.

Rond kwart voor acht waren we incident meester en konden de wegafzettingen worden weggehaald en de inwoners van 85 woningen terugkeren naar hun huis. De bewoners van de overige vijf woningen waar de gastoevoer afgesloten was konden even later rond half negen onder begeleiding van Enexis terugkeren.

Delen