Brand in boerderij Appingedam

  • Appingedam
  • 22 juni 2017

Op woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur kreeg de meldkamer een melding van een brand in een boerderij aan de Garreweersterweg in Appingedam binnen

Opschaling
Tijdens het aanrijden bleek de watervoorziening rondom de boerderij erg matig te zijn, waarop opgeschaald werd naar grote brand. Daarop kreeg de blusploeg van Appingedam assistentie van de collega’s uit Siddeburen, Loppersum en Delfzijl. Eveneens kwamen een schuimblusvoertuig en een dompelpomp ter plaatse.

Bij aankomst bleek een shovel in een loods naast de boerderij in brand te staan. Door de brand raakten andere materialen en een hoeveelheid stro bij de brand betrokken. Dit zorgde voor een doorslag naar het dak.

Omgeving
Door de hevige rookontwikkeling was de brand in de wijde omtrek te zien. De rook leverde geen gevaar op voor de omgeving, gezien de ligging van het bedrijf. De zeer smalle aanvoerweg naar het bedrijf werd gedurende het incident afgesloten, om hulpdiensten gelegenheid te geven optimaal op de brand in te zetten.

Inzet van de brandweer heeft ertoe geleid dat de brand zich heeft beperkt tot enkel de loods. Deze en gestalde materialen hebben aanzienlijke schade opgelopen. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

Delen