Directeur Brandweer

Ben jij die ondernemende inspirator voor 1400 brandweerprofessionals? Samen werken aan veiligheid. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. We zijn er altijd! Gaat daar je bloed sneller van stromen? De directie van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zoekt zo´n nieuw teamlid: een verbindende en ondernemende directeur Brandweer met een heldere visie op de toekomst, die leidinggeeft aan de (brandweer)organisatie.

Jouw rol als directeur?

Samen met het directieteam en de leden van het bestuur zet je een heldere strategische koers uit. Je voelt je als een vis in het water in een bestuurlijke en ambtelijke structuur. Je werkt aan eigen resultaatgebieden binnen het sterke merk Brandweer alsook op VRR-breed terrein. Je hebt alle ruimte om de brandweerorganisatie die bestaat uit zo’n 1400 brandweerprofessionals op een moderne manier in te richten en toekomstbestendig te maken.

Als autoriteit en inspirator krijg je te maken met uitdagende vraagstukken op vele terreinen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de positie van onze zeer gewaardeerde brandweervrijwilligers met het oog op het Europees recht? En hoe kunnen wij, als inclusieve organisatie, de diversiteitsvraagstukken nog beter aanpakken? Verder ben je direct betrokken bij actuele veiligheidsvraagstukken als het garanderen van de (brand)veiligheid tijdens het komende Eurovisie Songfestival, het waarborgen van de continuïteit bij langdurige uitval van nutsvoorzieningen in ons verzorgingsgebied of andere veiligheidskwesties die niet alleen dit gebied maar ook deze baan uniek maken.

Dit vraagt om een directeur die bij de aansturing oog heeft voor cultuuraspecten, snel schakelt op complexe en strategische vraagstukken, duidelijke kaders stelt en zelfstandigheid stimuleert.

Jouw werkplek?
De VRR is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten van de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Door krachten te bundelen en expertise samen te brengen positioneert de VRR zich als specialist op het gebied van complexe veiligheidsvraagstukken in een uitdagende omgeving.

Wil je meer weten over wie we zijn en wat we doen? Op deze pagina lees en zie je meer over onze mooie organisatie. Daarnaast zijn onze brandweercollega’s vanaf 24 november 2019 wekelijks te zien in het SBS6 programma ‘’Als de brandweer’’. Kijken dus!

Wij vragen

 • Universitair afgeronde studie;
 • Relevante ervaring op het gebied van veiligheid en crisisbeheersing;
 • Affiniteit met operationele processen binnen het veiligheidsdomein;
 • Ruime ervaring met het aansturen van een grote organisatie in een complexe omgeving;
 • Ruime ervaring met politiek bestuurlijke en ambtelijke processen;
 • Kennis van relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving;
 • Je woont binnen een straal van 40 km van Rotterdam of bent bereid te verhuizen.

Persoonsprofiel

De nieuwe directeur Brandweer is energiek en doortastend. Hij of zij is voor iedereen toegankelijk. Zoals al eerder gezegd iemand met een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, want met uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om complexe gesprekken op strategisch niveau te voeren en op operationeel niveau brandweerprofessionals te motiveren én inspireren.

Je werkt graag samen aan complexe projecten en beweegt je gemakkelijk tussen de belangrijke stakeholders. In crisissituaties behoud je overzicht en gezag om te adviseren en besluiten te nemen. Ook lastige boodschappen kun je persoonlijk overbrengen: je hebt een sterk inlevingsvermogen en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en overtuigingskracht om in te spelen op de impact en gevoelens.

Kortom, je bent een netwerker en bruggenbouwer die alle partijen die een rol spelen in het veiligheidsdomein kunt binden aan het uiteindelijke doel: een veilige regio waarbij het beste uit onze mensen en middelen wordt gehaald en het belang van het geheel prevaleert. 

Wat wij bieden?

 • Een unieke, dynamische directierol met uitdagende vraagstukken.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 9.069,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (SK 17, ingang 2020). De functie-invulling vereist uiteraard beschikbaarheid en bereikbaarheid buiten de reguliere kantooruren in verband met calamiteiten (directiepiket).
 • Onze hoofdlocatie is gevestigd in het World Port Center aan de Wilhelminakade op de Kop van Zuid in Rotterdam.
 • Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Voor al onze medewerkers vergoeden wij een fitnessregeling. Daarnaast wordt er vers fruit aangeboden.

Meer informatie?

Meer informatie over deze functie? Neem gerust contact op met: Arjen Littooij (Algemeen directeur) via 06 51 20 66 86 of arjen.littooij@vr-rr.nl.

 

Meer informatie over de selectieprocedure? Neem contact op met Diana Storm (Hoofd HR) via 06 40 05 71 75 of diana.storm@vr-rr.nl of Wil van Katwijk (MD Adviseur) via
06 51 56 13 99 of wil.vankatwijk@vr-rr.nl.

 

Sollicitatie

Belangstelling voor deze functie? Maak dit kenbaar bij het dagelijks bestuur van de VRR, t.a.v. Arjen Littooij (Algemeen directeur VRR) door middel van een sollicitatie (met CV en motivatie).

Solliciteer via de website van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. 

De gesprekken met de selectiecommissies vinden plaats op 21 en 23 januari.

 

WPC
Wilhelminakade 947
3072 AP Rotterdam
088-8779000

Delen