ARK03433 2

Wij zoeken collega's!

Logistieke Eenheid VNOG

Word onze collega!

Wij zoeken voor de Logistieke Eenheid-West mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen en/of werken in Apeldoorn. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn. Ben jij overdag beschikbaar en werk je bijvoorbeeld in ploegendienst, dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Of mag je overdag van jouw werkgever voor de brandweer helpen bij incidenten, dan mag je ook zeker reageren. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever. Wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Verder is belangrijk dat je binnen 10 minuten na alarmering op de kazerne aan de Saba 6 kunt zijn.

De Logistieke Eenheid maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en is verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning tijdens incidenten in deze regio. De regio is hiervoor verdeeld in een gebied West en Oost. In tegenstelling tot andere brandweerposten volg je bij Logistiek géén opleiding tot manschap, wel volg je enkele trainingen.

Wat vragen wij?

• Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.

• Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.

• Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

  • Het hebben van een C(E) rijbewijs is een pré.

Lees verder onder de foto.

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor de gemeenschap, dus in je eigen woon- of werkomgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.

De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Ook vrouwen zijn welkom

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer, ook bij onze eenheid zijn al diverse vrouwen actief. Ook vrouwen uit Apeldoorn wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Interesse?

Heb je na het lezen interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan contact met de brandweercollega's via wervinglogistiekwest@vnog.nl

Wat we doen

De eenheid West is sinds 2014 operationeel, begin 2016 is ook de eenheid Oost gestart met de werkzaamheden. West bedient de gebieden Veluwe en Apeldoorn. De collega's van Oost assisteren in de gebieden IJsselstreek en de Achterhoek.
Wij assisteren onze brandweercollega's onder andere met de tankwagens groot, WTS2500, logistieke containers, verzorgingscontainers en allerlei andere logistieke taken tijdens incidenten. Het personeel bestaat uit manschappen, chauffeurs, pelotonscommandant logistiek/watermeester en een postcommandant.

Wij komen bijvoorbeeld in actie vanaf grote brand waarbij wij in veel gevallen de tankwagen groot rijden en de aanwezige manschappen voorzien van nieuwe ademlucht. Bij langdurige inzetten komen wij bijvoorbeeld ook ter plaatse met de verzorgingscontainer waarmee we de aanwezige manschappen kunnen voorzien van een maaltijd en wat te drinken.

Maar niet alleen tijdens incidenten komen wij in actie. Ook wanneer collega's meedoen aan oefeningen verlenen wij in veel gevallen onze medewerking. Bijvoorbeeld met onze tankwagen groot, logistieke containers en verzorgingscontainers.

Logistieke Eenheid VNOG
Contactgegevens in blok elders op deze pagina.

Contact

Logistieke Eenheid
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 

Gebied Oost
Standplaats: Doetinchem
Stokhorstweg 1
7006 GA Doetinchem

Postcommandant: Steven Schutte 
s.schutte@vnog.nl

Gebied West
Standplaats: Apeldoorn
Saba 6
7332 BH Apeldoorn

Postcommandant: Sander Althoff
wervinglogistiekwest@vnog.nl

Word onze collega!

Een uitdagende klus

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een marktconforme vergoeding

Je bent vrijwilliger maar je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen