IMG_1291v.jpg

Logistieke Eenheid VNOG

De Logistieke Eenheid maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en is verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning tijdens incidenten in deze regio. De regio is hiervoor verdeeld in een gebied West en Oost. 

West en Oost
De eenheid West is sinds 2014 operationeel, begin 2016 is ook de eenheid Oost gestart met de werkzaamheden. West bedient de gebieden Veluwe, Apeldoorn en Zutphen. De collega's van Oost assisteren in de gebieden IJsselstreek en de Achterhoek.

Wij assisteren onze brandweercollega's onder andere met de tankwagens groot, WTS2500, logistieke containers, verzorgingscontainers en allerlei andere logistieke taken tijdens incidenten. Het personeel bestaat uit manschappen, chauffeurs, functionaris logistiek/watermeester en een postcommandant.

Wij komen bijvoorbeeld in actie vanaf middelbrand waarbij wij in veel gevallen de tankwagen groot rijden en de aanwezige manschappen voorzien van nieuwe ademlucht. Bij langdurige inzetten komen wij bijvoorbeeld ook ter plaatse met de verzorgingscontainer waarmee we de aanwezige manschappen kunnen voorzien van een hapje en drankje.

Maar niet alleen tijdens incidenten komen wij in actie. Ook wanneer collega's meedoen aan oefeningen verlenen wij in veel gevallen onze medewerking. Bijvoorbeeld met onze tankwagen groot, logistieke containers en verzorgingscontainers.

 

Logistieke Eenheid VNOG
Contactgegevens in blok elders op deze pagina.

Contact

Logistieke Eenheid
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 

Gebied Oost
Standplaats: Doetinchem
Stokhorstweg 1
7006 GA Doetinchem

Postcommandant: Steven Schutte 
s.schutte@vnog.nl

Gebied West
Standplaats: Apeldoorn
Saba 6
7332 BH Apeldoorn

Postcommandant: Sander Althoff
wervinglogistiekwest@vnog.nl

Brandweerwedstrijden EVA 29 september

Zaterdag 29 september streden de brandweerkorpsen uit de gemeenten Epe, Voorst en Apeldoorn om de eer tijdens de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Winnend korps Brandweer Beekbergen

 

Traditiegetrouw organiseert telkens een ander korps de wedstrijd, dit jaar was dat de Logistieke Eenheid. Met een mooi en uitdagend scenario maakten zij het de korpsen niet makkelijk! 

 

De prijsuitreiking was als volgt: 

 1. Brandweer Beekbergen
 2. Brandweer Apeldoorn-Centrum vrijwilligers
 3. Brandweer De Maten
 4. Brandweer Loenen
 5. Brandweer ISK
 6. Brandweer Terwolde
 7. Brandweer Uddel
 8. Brandweer Epe
 9. Brandweer Ugchelen
 10. Brandweer Hoog Soeren
 11. Brandweer Hoenderloo
 12. Brandweer Oene

 

 

  

 

 

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen