Zeer grote brand in industriepand in Enschede

08 januari 2024
Door regio: Twente

Een industriepand in Enschede is vanavond volledig verwoest door een zeer grote brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Er was niemand in het pand aanwezig.

Gisteravond rond half negen kwam de melding van rookontwikkeling in een pand aan de Marssteden in Enschede. Bij aankomst bleek het bedrijfspand over beide verdiepingen volledig gevuld met rook. De brand was nog niet uitslaand. Er is direct opgeschaald naar grote brand. Gezien de hitte en de rook kon de vuurhaard niet direct gevonden worden.

Iets later werd de brand wel uitslaand. De brand was moeilijk te blussen. Met de inzet is geprobeerd om overslag naar naastliggende panden en brandcompartimenten te voorkomen. Gezien de snelle en hevige uitbreiding is het pand verloren gegaan. Naastliggende panden zijn behouden.

De rookwolken trokken in de richting van Haaksbergen. Er zijn diverse metingen uitgevoerd, maar er zijn geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De omgeving is opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.  Wel was de brandlucht tot in de verre omgeving te ruiken.

Bluswater is aangevoerd uit een nabij gelegen vijver. Ook is er een drone ingezet om een goed beeld van de brand te krijgen.

Bij het bestrijden van de brand zijn er vele kazernes uit heel Twente ingezet. Ook is er een verkenningseenheid uit Noordoost Gelderland ingezet.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box