Start nieuwbouw kazerne Nederweert

  • Nederweert
  • 11 juli 2019

Op woensdag 10 juli is de nieuwbouw van kazerne Nederweert symbolisch gestart door burgemeester Evers. Daarnaast is ook de nieuwe tankautospuit van brandweer Nederweert ingewijd.

Het symbolisch moment vindt plaats in aanwezigheid van een afvaardiging van het gemeentebestuur, de postcommandant van Nederweert, de directie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en het personeel van de brandweerpost Nederweert. Ook de direct omwonenden en de dorpsraad zijn voor het feestelijke moment uitgenodigd.

Nieuwbouw nodig

De bouw van de nieuwe kazerne is onder meer nodig, omdat de bestaande kazerne aan de Gutjesweg sterk gedateerd is. Aanpassen vraagt een flinke investering. Ook de ligging is vanwege de huidige verkeersstructuur in Budschop niet optimaal. De wettelijke opkomsttijden werden daardoor niet gehaald. De nieuwe kazerne is een duurzame kazerne en wordt gekoeld en verwarmt met luchtwarmtepompen. Hierdoor is het uitvoeren van een gasaansluiting overbodig geworden. De benodigde stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen.

Veiligheid staat voorop

Als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid heeft burgemeester Evers zich sterk gemaakt voor een nieuwe brandweerkazerne. “Samen met de brandweer Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord richten we een robuuste brandweerpost op voor de lange termijn. Het zorgt voor het langdurig en duurzaam waarborgen van de veiligheid in Nederweert”, aldus de burgemeester

Foto: Nederweert24

Delen