Beheersbare jaarwisseling voor Brandweer Limburg-Noord

01 januari 2024
Door regio: Limburg-Noord

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Limburg-Noord beheersbaar. De brandweer is in totaal 58 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals afvalbrandjes. Daarbij waren er ook twee grotere incidenten: een ernstig ongeval op de A67 bij Maasbree en een brand in een flatgebouw in Venray.

Bijzonderheden

Op 31 december 2023 rond 20:40 uur kwam er een melding binnen van een ongeval op de A67 bij Maasbree. Om onbekende redenen is een automobilist achterop een vrachtwagen gebotst. De auto kwam klem te zitten onder de aanhanger. De brandweer werd opgeroepen voor technische hulpverlening, waarbij ze het slachtoffer uit de auto hebben bevrijd. Vanwege het ongeluk werd de snelweg richting Venlo korte tijd afgesloten.

Rond 23:30 uur op 31 december 2023, rukte de brandweer uit voor een melding van brand in een flatgebouw aan de Bachstraat in Venray. Door de brand raakten twee appartementen onbewoonbaar. De brandweer heeft twee van de vijf verdiepingen van het pand moeten ontruimen. Eén persoon is door het ambulancepersoneel nagekeken vanwege het inademen van rook, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Rond 00:30 uur in de nacht konden de bewoners van de overige appartementen weer terugkeren naar hun woning. Het is vooralsnog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

De brandweer heeft ook moeten uitrukken voor het blussen van schoorsteenbranden. Het ging om drie schoorsteenbranden in Weert, Gennep en Venlo.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box