Limburg-Noord

Het werk van Brandweer Limburg-Noord

Het werk van Brandweer Limburg-Noord stopt nooit. Want wij (ruim duizend brandweermensen) staan 24 uur per dag klaar voor de veiligheid van onze inwoners. Wij bestrijden brand, redden levens en verlenen hulp bij ongevallen, maar liever nog zijn we dit een stap voor. Dagelijks werken we aan een (brand)veilige omgeving. We werken aan het voorkomen, beperken en beheersen van veiligheidsrisico’s. Dit doen we door overheden, instanties en inwoners te adviseren op het gebied van (brand)veiligheid.

Brandweer Limburg-Noord is onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Binnen deze veiligheidsregio werken we ook met GGD Limburg-Noord en Crisisbeheersing samen aan de gezondheid en veiligheid van ruim een half miljoen inwoners.

Brandweerman of - vrouw, hoe zit dat precies?

Brandweer Limburg-Noord heeft 30 brandweerkazernes. 28 kazernes zijn bemenst door vrijwilligers en een aantal door een combinatie van beroepskrachten en vrijwilligers. In het werk maakt het geen verschil of je beroeps of vrijwilliger bent. Je hebt dezelfde kansen en doorgroeimogelijkheden. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger niet op de kazerne bent. Je komt bij een alarm van thuis of het werk naar de kazerne, om daarna uit te rukken.

Verhalen van brandweermedewerkers

Werken bij de brandweer is geen dag hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en vuurwerende kleding. Van monteur tot adviseur: wij zijn allemaal brandweer. Iedereen draagt vanuit zijn eigen taak bij aan deze organisatie. Allemaal met een eigen verhaal en drijfveer…

Vrijwilliger bij de brandweer

Als brandweervrijwilliger kun je echt een bijdrage leveren. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Wij zoeken enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de diverse kazernes binnen onze regio.

Word vrijwilliger

Functies achter de schermen

Met ruim duizend collega’s werken we aan een veilig Limburg-Noord. Waarvan een deel werkzaam is achter de schermen. Ook zonder helm en vuurwerende kleding draag jij bij!

Vacatures

Begin bij de jeugdbrandweer

Kijk jij altijd op als je een sirene hoort? Vind jij de brandweer leuk? Wil je meer over de brandweer leren? Denk dan eens aan de jeugdbrandweer!

Word jeugdlid
Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box