Jeugdbrandweer

  • Limburg
  • 22 augustus 2019

Het seizoen 2019-2020 is voor de jeugdbrandweer weer begonnen. Onze regio heeft 3 jeugdafdelingen namelijk in Venlo, Horst/Sevenum en Nederweert. In Venlo beginnen ze dinsdag 27 augustus met een info avond vanaf 19.30 uur op de brandweerkazerne Venlo, Ariënsstraat 72.

De jeugdbrandweer is onder te verdelen in twee leeftijdsgroepen:

  • de junioren (12 tot 15 jaar)
  • de aspiranten (16 tot 18 jaar)

Er zijn oefeningen en lesavonden om op een interactieve en leuke manier kennis te maken met het brandweervak. De focus van de avonden ligt op brandbestrijding en levensreddende handelingen en technische hulpverlening, theorie en praktijk. De jeugdleden krijgen dus lesstof die exact hetzelfde is als de lesstof voor volwassenen als het Arbo technisch binnen deze leeftijdsgroepen past. 

Hierdoor doen jeugdleden ervaringen op die handig zijn bij de verdere doorstroming naar de ‘grote’ brandweer. Verder is er ook aandacht voor de andere taken van de brandweer zoals incidentbestrijding gevaarlijk stoffen en waterongevallen.

Natuurlijk is er ook tijd voor gezellige activiteiten. Er is jaarlijks een gezamenlijke activiteit/BBQ en de aspiranten van alle jeugdkorpsen in Limburg-Noord nemen deel aan de jaarlijkse jeugdbrandweerwedstrijden in Nederland. Ook wordt er een regionale eindoefening ter afsluiting van het seizoen georganiseerd met alle jeugdkorpsen in Limburg-Noord.

Heb je interesse of vragen? Mail dan naar …

Venlo: Roy van Veggel r.van.veggel@vrln.nl 06-20528199 oefenavond dinsdag.

Horst/Sevenum: Ton Hoeijmakers thoeij@home.nl 06-54797175 oefenavond vrijdag

Nederweert: Edward Sieben e.sieben@vrln.nl 06-20744734 oefenavond vrijdag

Delen