Hoe brandveilig is jouw woning?

  • Zwolle
  • 22 oktober 2020

Jan Wittenberg, coördinator Brandveilig Leven, ging op bezoek bij directeur Arjan Mengerink. Wij wilden wel eens zien hoe het bij Arjan thuis gesteld is met de brandveiligheid. Heeft hij rookmelders die werken en zijn de vluchtwegen in huis vrij?

Arjan zette zijn voordeur open voor collega Jan voor een check. Bekijk de film hier.

 

Rookmelders zijn van levensbelang

Brand in huis, je moet er niet aan denken. Heb jij werkende rookmelders? En weet jij hoeveel rookmelders er in jouw huis nodig zijn? Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders jij voor jouw woonsituatie nodig hebt. Driekwart van de Nederlanders heeft gelukkig al rookmelders in huis opgehangen. Belangrijk, want als je slaapt dan ruik je niets. Dus ook geen rook als er in je huis brand ontstaat. Daarom zijn rookmelders van levensbelang.

Vluchtwegen

Bij brand heb je maar weinig tijd om veilig te kunnen vluchten. Weet iedereen via welke route je het snelst buiten staat? En is de vluchtweg vrij van wasgoed, speelgoed of andere obstakels? Onze tip is om je vluchtplan te oefenen. Laat kinderen ook oefenen en spreek als ouders onderling af wie welk kind in veiligheid brengt bij brand. Kinderen hebben namelijk  de automatische reactie om zich te verstoppen bij hectiek, dus ook bij brand. Meer informatie over het vluchtplan vind je op de website van Brandweer Nederland.

Meer weten?

Wil je meer weten over het belang van rookmelders, waar je ze op moet hangen of wat goede rookmelders zijn? Klik dan hier. Onthoud vooral dat je uit de rook moet blijven in geval van brand. Meer informatie over rook is de vinden op www.blijfuitderook.nl

Snippet 1 Jan Wittenberg Arjan Mengerink
Snippet 2 Jan Wittenberg Arjan Mengerink

Delen